Seikkailija osaa valmistaa ruokaa pyytämästään kalasta.

Valikko

Kalaruoka


Tavoite:

Seikkailija osaa valmistaa ruokaa pyytämästään kalasta.

Kuvaus:

Seikkailija harjoittelee valmistamaan kalaa nuotiolla tai savustuspöntössä.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Metsässä Ulkona
Taitoalueet Retkeily Ruuanlaitto Tulenteko
Kesto muutama tunti
Kasvatustavoitteet Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävänä on hankkia tarvittavat ainekset. Hän huolehtii siitä, että erityisruokavaliot tulevat huomioiduksi reseptin valinnassa. Sampo ohjaa seikkailijoita löytämään oikeat työskentelytavat ja ymmärtämään reseptin. Vartionjohtaja huolehtii siitä, että jokaiselle vartion jäsenelle riittää tekemistä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Kalastus

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Vartio valmistaa saamistaan kaloista kalakeittoa. Vartio rakentaa nuotiolle kolmijalan, johon se kiinnittää kattilan, tai käyttää nuotiolla ritilää kattilan alustana. Kalan lisäksi keittoon pilkotaan ruokailijoiden ja saadun kalan määrän mukaan sopiva määrä perunoita, porkkanoita ja purjoa. Makua keittoon saa suolasta ja pippurista.

Kala foliossa: Perattu kala kääritään ensin voipaperiin ja sen jälkeen folioon. Mukaan nyyttiin kannattaa panna nokare voita ja pilkottua sipulia makua antamaan. Kalapaketti asetetaan hiillokselle kypsymään kalan selkäpuoli hiillosta vasten.

Tikkukala: Kalan sisälle levitetään karkeaa suolaa ja litteäksi vuoltu koivutikku työnnetään kalan selkärankaa pitkin. Kala asetetaan nuotion lämpöön kypsymään siten, että ruotopuoli tulee ensin tulta vasten. Kalaa ei kannata käännellä ihan kypsytyksen alkuvaiheen aikana, koska silloin se saattaa helposti pudota.

Lisää vinkki

Liite