Seikkailija tietää, että kalastus on luvanvaraista toimintaa ja osaa tarvittaessa hankkia luvat kalastamiseen.

Valikko

Kalastusluvat


Tavoite:

Seikkailija tietää, että kalastus on luvanvaraista toimintaa ja osaa tarvittaessa hankkia luvat kalastamiseen.

Kuvaus:

Seikkailija selvittä, millaisia lupia tarvitaan kalastukseen eri pyyntivälineillä eri paikoissa. Hän hankkii tarvittavat luvat.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Vierailukohteessa
Taitoalueet Arjen taidot Retkeily
Kesto 30 min
Kasvatustavoitteet Luontosuhde Vastuu elinympäristöstä
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävänä on perehtyä itse etukäteen asiaan tai kutsua paikalle joku kalastuksen harrastaja tai ammattikalastaja. Sampo ohjaa seikkailijoita tiedonhaussa ja luvan hankkimisessa. Tarkoitus on, että seikkailijat oppivat selvittämään asian itse.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Kalastus

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Seikkailijat etsivät netistä tietoa siitä, mihin kaikkiin kalastusmuotoihin luvat tarvitaan ja mistä luvat voi tarvittaessa hankkia. Tietoa on esimerkiksi Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön tai Kalatalouden keskusliiton sivuilla.

Yksi vartionjohtajista esittää Metsähallituksen henkilökunnan edustajaa. Seikkailijoiden tehtävänä on käydä Metsähallituksen toimistossa selvittämässä, tarvitseeko vartio kalastukseen luvat ja jos tarvitsee, minkälaiset. Metsähallituksen edustajana toimiva vartionjohtaja ohjaa seikkailijoita myös luvanhankinnassa. Sampo huolehtii etukäteen vartionjohtajan kouluttamisesta.

Lisää vinkki

Liite