Seikkailijaa osaa tehdä vertailun ja perustella vertailun tuloksia. Hän tietää, mitä syöttiä kannattaa onkimisessa käyttää.

Valikko

Syötit


Tavoite:

Seikkailijaa osaa tehdä vertailun ja perustella vertailun tuloksia. Hän tietää, mitä syöttiä kannattaa onkimisessa käyttää.

Kuvaus:

Seikkailija testaa mato-ongessa erilaisia syöttejä (matoja, kärpäsen toukkia, taikinaa, säilöttyjä maissinjyviä, makaronia, juustoa, leipää).

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Vesillä
Taitoalueet Retkeily
Johtamistaito johtamistaito.organisointitaidot johtamistaito.visiointitaidot
Kesto muutama tunti
Kasvatustavoitteet Luontosuhde
Johtajan tehtävä: Sampo ja vartionjohtaja auttavat seikkailijaa syöttien hankimisessa. He ohjaavat seikkailijaa tekemään havaintoja ja pohdintoja siitä, mitä syöttejä kannattaa käyttää ja mitkä syötit eivät juuri toimi.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Kalastus

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Tämä aktiviteetti kannattaa toteuttaa onkiretkellä. Seikkailijat varaavat mukaan syötiksi käyviä materiaaleja. He vertailevat, mitkä toimivat syöttinä parhaiten. Syöttivertailusta voi kirjoittaa jutun esimerkiksi lippukuntalehteen.

Jos kalastusretki ei jostain syystä ole mahdollista, sampo voi pyytää koloiltaan vieraaksi kalastusharrastajan. Harrastaja voi kertoa seikkailijoille omia kalatarinoitaan, erityisesti siitä, millä välineillä hän on saanut muistorikkaimpia kalansaaliita.

Lisää vinkki

Liite