Seikkailija tuntee Kalevalan tarinoita ja osaa esittää yhden niistä.

Valikko

Kalevala


Tavoite:

Seikkailija tuntee Kalevalan tarinoita ja osaa esittää yhden niistä.

Kuvaus:

Seikkailija tutustuu johonkin Kalevalan tarinaan ja valmistaa siitä runon, laulun, näytelmän tai pantomiimin. Valmis tuotos voidaan esittää esimerkiksi iltanuotiolla, lippukunnan perinteisessä juhlassa tai muussa vastaavassa tilaisuudessa.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Luovuus Rohkeus
Johtamistaito johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto pitkäkestoinen
Kasvatustavoitteet Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Sampo ohjaa seikkailijoita tutustumaan Kalevalan kertomuksiin esimerkiksi vinkkaamalla mielenkiintoisista tarinoista. Sampo ja vartionjohtaja auttavat seikkailijaa tuotoksen valmistamisessa ja esiintymispaikan löytämisessä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Kansanperinne

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Seikkailija valmistaa kalevalamittaisen runon vartion retkestä. Kalevalassa käytettyyn kalevalaiseen runomittaan on helppo tutustua Kalevalan ruonoja lukemalla. Kalevalaisessa runomitassa on yhdessä säkeessä aina kahdeksan tavua. Säkeen ensimmäinen ja toinen sana alkavat useimmiten samalla äänteellä. Tyypillistä on myös se, että seuraava säe kertaa aina edellisen asian. Esimerkiksi Lähti Leijonat lampsimaan, kohti kämppää konkkaroimaan. Valmiin runon voi julkaista esimerkiksi lippukunnan nettisivuilla tai lehdessä.

Seikkailijat valmistavat jostakin Kalevalan tarinasta esityksen lippukunnan leirin iltanuotiolle. Kalevalan tarina kannattaa valita yleisön mukaan, osa tarinoista ei välttämättä sovellu vielä sudenpentuikäisille katsojille.

Vartiot valmistavat lyhyitä pantomiimiesityksiä Kalevalan tarinoista. Muiden tehtävänä on arvata, mistä tarinasta on kyse.

Lisää vinkki

Liite