Seikkailija tuntee suomalaisia vanhan kansan taru- ja satuolentoja.

Valikko

Taruolennot


Tavoite:

Seikkailija tuntee suomalaisia vanhan kansan taru- ja satuolentoja.

Kuvaus:

Seikkailija tutustuu vanhan kansan taru- ja satuolentoihin (menninkäisiin, keijuihin, maahisiin, tonttuihin ja peikkoihin) ja niihin liittyviin uskomuksiin.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Katsomustaidot Suomalainen kulttuuri
Kesto 1 h
Kasvatustavoitteet Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Sampo auttaa seikkailijoita selvitystyössä sekä kutsuu tarvittaessa koloiltaan asiantuntijan vieraaksi. Sampo perehtyy itse tarinoihin ja uskomuksiin ja harjoittelee kertomaan niistä seikkailijoille mielenkiintoisella tavalla.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Kansanperinne

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Seikkailijat vierailevat jollakin paikalla, johon liittyy paikkakunnan perinteessä vanhoja uskomuksia. Paikka voi olla esimerkiksi lähde tai koski, jossa on uskottu asuvan veden haltijoita. Vanhaan linnaan tai saunaan voi liittyä tonttu-perinne tai isoon siirtolohkareeseen kertomus jättiläisistä. Sampo valmistelee etukäteen kertomuksen paikkaan liittyvistä uskomuksista tai kutsuu retkelle mukaan taruja tuntevan henkilön.

Seikkailijat tutustuvat vanhan kansan taru- ja satuolentoihin kirjallisuuden ja netin välityksellä. Jokainen seikkailija tai seikkailijapari valitsee oman hahmon ja valmistautuu kertomaan hahmostaan muille lähteiden perusteella. Seikkailijat voivat tehdä hahmoista myös esityksiä tai valokuvaesityksen, jossa kuvien avulla perehdytään kyseisen haltijan voimiin ja tarinaan.

Taru- ja satuolentoihin liittyvät kertomukset sopivat hyvin myös nuotiotarinoiksi. Sampo, vartionjohtaja tai seikkailijat itse tutustuvat johonkin hahmoon ja kertovat siitä tarinan muille iltanuotion ääressä.

Lisää vinkki

Liite