Seikkailija muodostaa mielipiteitä ja osaa perustella niitä. Hän kuuntelee ja arvostaa muiden mielipiteitä.

Valikko

Ympäristön arvostaminen


Tavoite:

Seikkailija muodostaa mielipiteitä ja osaa perustella niitä. Hän kuuntelee ja arvostaa muiden mielipiteitä.

Kuvaus:

Seikkailija miettii yhdessä muiden kanssa, mitä asioita ympäristössään hän arvostaa eniten ja mitä vähiten.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Arjen taidot Luonto Vaikuttaminen Vuorovaikutustaidot
Johtamistaito johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto 30 min
Kasvatustavoitteet Yhteiskunnallinen vaikuttaminen
Johtajan tehtävä: Sampo ja vartionjohtaja johtavat tarvittaessa keskustelua ja esittävät apukysymyksiä. He huolehtivat siitä, että jokainen tulee kuulluksi ja kaikkien mielipiteitä arvostetaan.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Kaupunkiympäristö

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Sampo tuo koloiltaan mukaan ison kaupungin kartan tai vaihtoehtoisesti kartan jokaiselle seikkailijalle. Karttaan merkitään seikkailijoiden keksimin symbolein arvostamiaan paikkoja ja vastaavasti niitä, joilla ei ole suurta merkitystä seikkailijalle. Symbolien avulla seikkailija pystyy merkitsemään, miksi hän arvostaa tai ei arvosta kyseistä paikkaa (esimerkiksi tähti = kaunis näköala, kolmio = usein roskaisaa...).

Jokainen joukkueen jäsen nimeää lempipaikkansa ja rumimman tietämänsä paikan kotikaupungissaan. Mitä mieltä muut ovat? Millaiset asiat vaikuttavat viihtyvyyteen (melu, saasteet, hajut, lika, arkkitehtuuri jne.)?

Seikkailijavartiot kuvaavat vihreiden ja punaisten pahvikehysten läpi positiivisia ja negatiivisia näkymiä kaupunkiympäristössä. Lopuksi he esittelevät muille, millaisia paikkoja löysivät, ja kertovat, miksi valitsivat kehyksen, eli miksi näkymä on positiivinen tai negatiivinen. Lähde: TEDx Talks, youtube: We let kids design our city -- Here's what happened | Mara Mintzer | TEDxMileHigh (1.2.2018)

Lisää vinkki

Liite