Seikkailija tuntee itselleen aiemmin vierasta kulttuuria.

Valikko

Kulttuuri


Tavoite:

Seikkailija tuntee itselleen aiemmin vierasta kulttuuria.

Kuvaus:

Seikkailijat tutustuvat niiden ihmisten kulttuuriin, jotka puhuvat valittua kieltä.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Kansainvälisyys
Kesto 1 h
Kasvatustavoitteet Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Sampo varmistaa, että seikkailijoilla on kaikki tarvitsemansa tieto ja varustus käytössä. Vartionjohtajat noutavat sammolta tarvittavat tarpeet ja ohjeet. Vartionjohtaja selvittää vartiolleen, mitä on tarkoitus tehdä, ja jakaa tehtäviä vartion sisällä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Kielentaitaja

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Taitomerkin tekemisen päätteeksi joukkue järjestää juhlat. Jokainen vartio toteuttaa oman osa-alueen: kaupassakäynti, kutsut, ruoka, koristelu yms. Vinkkejä siitä mitä voi tehdä: - Maistella tyypillistä ruokaa - Pitää levyraati musiikista, jota on sanoitettu valitsemallanne kielellä - Leikkiä leikkejä kyseisestä maasta käyttäen sanoja valitsemastanne kielestä. - Lukea ääneen tarinoita kyseisestä maasta sekä valitsemallanne kielellä että suomeksi. - Katso videoita kyseisestä maasta - Näyttää julisteita, joita seikkailijat ovat tehneet kyseisestä kielestä - Tervetuliaskyltti kyseisestä maasta - Tietovisa maasta ja kielestä

Joukkue kutsuu vieraakseen henkilön, joka puhuu joukkueen valitsemaa kieltä äidinkielenään. Vieras kertoo kielestään ja kulttuuristaan. Vieras voi pukeutua kansallispukuun, soittaa musiikkia, näytää kuvia, opettaa seikkailijoille leikkejä tms.

Lisää vinkki

Liite