Seikkailija osaa käyttää vanhan tavaran uudelleen. Seikkailija toimii kertakäyttökulttuuria vastaan.

Valikko

Kierrätysmateriaalista käyttötavaraa


Tavoite:

Seikkailija osaa käyttää vanhan tavaran uudelleen. Seikkailija toimii kertakäyttökulttuuria vastaan.

Kuvaus:

Seikkailijat valmistavat uusia käyttötavaroita kierrätysmateriaaleista tai korjaavat käytöstä poistettuja tavaroita (huonekaluja, vaatteita, polkupyöriä) uudelleen käyttöön.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Kädentaidot Kestävä kehitys Luovuus
Kesto 1 h
Kasvatustavoitteet Vastuu elinympäristöstä
Johtajan tehtävä: Sampo etsii etukäteen erilaisia ohjeita ja antaa seikkailijoille ohjeita, minkälaista kierrätysmateriaalia tulee ottaa mukaan koloiltaan.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Kierrätys

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Seikkailijat tuovat koloiltaan mukanaan vanhoja vaatteita tai johtaja on hankkinut niitä etukäteen esimerkiksi kierrätyskeskuksista. Sampo varaa koloiltaan ompelutarvikkeita ja ompelukoneita. Koloilta voidaan järejstää myös lähikoulun käsityöluokassa. Seikkailijat ompelevat vanhoista vaatteista tai lakanoista esimerkiksi tyynyliinoja tai laukkuja.

Kierrätyskeilaus Seikkailijat täyttävät 10 muovipulloa vedellä tai soralla. Tämän jälkeen ovat keilat valmiit. Keilapalloksi sopii esimerkiksi jalkapallo. Tarvittaessa pulloihin voi lisätä painoa tai sitä voidaan keventää. Keilapalloksi sopii esimerkiksi jalkapallo. Jotta pelailu ei ole vain pelailua, voi sampo johdattaa seikkailijat pelituokion jälkeen miettimään, miten eri esineitä voi hyödyntää täysin eri tarkoituksiin kuin alkuperäiseen. Lähde: Scouterna

A4-papereista, jotka ovat käytetty vain toiselta puolelta, voi askarella vihon. Seikkailijat jakavat paperit neljään osaan. Paperipalat laitetaan siistiin pinoon. Kun vihko on noin 1 cm paksuinen, voi siirtyä liimaamiseen. Seikkailija varmistaa, että pino on oikein tasainen. Hän lisää liimaa yhteen reunaan. Seikkailija kiinnittää reunaan paperisuikaleen ja antaa kirjan kuivua painon alla. Noin 30 minuutin päästä vihko on valmis. Lähde: Norges speiderforbund

Lisää vinkki

Liite