Seikkailija osaa kertoa lukemastaan. Hän osaa kertoa oman mielipiteensä ja kuunnella toisten mielipiteitä.

Valikko

Kirjapiiri


Tavoite:

Seikkailija osaa kertoa lukemastaan. Hän osaa kertoa oman mielipiteensä ja kuunnella toisten mielipiteitä.

Kuvaus:

Seikkailijat keskustelevat lukemistaan kirjoista joukkueen kokouksessa tai tekevät niistä esittelyt kolon seinälle tai vartion tai joukkueen päiväkirjaan.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Viestintä Vuorovaikutustaidot
Johtamistaito johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto 1 h
Kasvatustavoitteet Osaaminen ja ongelmanratkaisu
Johtajan tehtävä: Sammon ja vartionjohtajan tehtävänä on ohjata seikkailijat alkuun keskustelussa tai esittelyiden tekemisessä. He esittävät johdattelevia kysymyksiä, joiden avulla seikkailijat saavat kerrottua lukemastaan. Sampo ja vartionjohtajat huolehtivat siitä, että jokaisen kokemusta ja mielipidettä arvostetaan ja kuunnellaan.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Kirjallisuus

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Seikkailijat tekevät lippukuntalehteen jutun, jossa esitellään seikkailijaikäisille sopivia kirjoja. Jokaisesta kirjasta voi esimerkiksi kertoa nimen, kirjailijan sekä lyhyen suosituksen, miksi kirja kannattaa lukea. Lehtijutun kuvitukseksi seikkailijat voivat esimerkiksi valokuvata itsensä lempikirjansa kanssa tai piirtää kuvia kirjan tapahtumista.

Seikkailijat tekevät kolon seinälle lukutoukan. Lukutoukan jokainen osa koostuu taitomerkin aikana luetuista teoksista. Lukutoukan pätkä voi olla esimerkiksi ympyränmuotoinen paperi, jolle seikkailija kirjoittaa lukemansa kirjan nimen ja kirjailijan sekä parilla lauseella tietoa siitä, mistä kirja kertoo. Lukutoukka kannattaa sijoittaa sellaiselle paikalle, että muutkin koloa käyttävät saavat hyviä lukuvinkkejä seikkailijoiden lukemista kirjoista.

Seikkailijat voivat tehdä lukemastaan kirjasta kirjatrailerin. Trailerien tekeminen on helppoa älypuhelimella tai tabletilla. Tarkempia ohjeita kirjatrailerin tekemiseen löytää helposti netistä.

Seikkailijat esittelevät lukemansa kirjat koloillassa. Kirjasta voidaan kertoa nimen lisäksi esimerkiksi kirjailija, kirjoitusvuosi, kirjan päähenkilöt, tapahtumapaikka ja -aika, lyhyt kuvaus juonesta sekä kirjan huippukohta. Myös oman perustellun mielipiteen kertomista on hyvä harjoitella tämän aktiviteetin yhteydessä. Muut seikkailijat voivat myös esittää kysymyksiä kirjasta.

Lisää vinkki

Liite