Seikkailija vierailee kirjastossa. Hän tietää, mitä palveluja kirjasto tarjoaa seikkailijaikäiselle.

Valikko

Kirjastossa


Tavoite:

Seikkailija vierailee kirjastossa. Hän tietää, mitä palveluja kirjasto tarjoaa seikkailijaikäiselle.

Kuvaus:

Seikkailijat vierailevat kirjastossa ja tutustuvat kirjaston tarjoamiin palveluihin.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Vierailukohteessa
Taitoalueet Arjen taidot
Kesto 1 h
Kasvatustavoitteet Yhteiskunnallinen vaikuttaminen
Johtajan tehtävä: Sampo sopii etukäteen kirjaston kanssa, että seikkailijat tulevat vieraisille. Hän voi sopia, että kirjastonhoitaja pitää seikkailijoille esittelyn, tai järjestää sellaisen itse. Jos kirjastoon on pitkä matka, sampo järjestää vartiolle kuljetuksen.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Kirjallisuus

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Vartion vieraillessa kirjastossa kannattaa samalla lainata kirjoja taitomerkin muihin aktiviteetteihin. Seikkailijat voivat samalla harjoitella kirjaston lainausjärjestelmän käyttöä.

Monessa kirjastossa on kirjavinkkareita, jotka ovat kouluttautuneet järjestämään kirjastovierailuja lapsille. Sampo pyytää kirjastonhoitajaa esittelemään seikkailijoille esimerkiksi kirjaston luokittelusysteemiä sekä sitä, mistä juuri kyseisessä kirjastossa mitkäkin kirjat löytyvät. Tarvittaessa sampo voi pitää kyseisen esittelyn itse.

Vartiot voivat tutustua kirjaston luokittelujärjestelmään tutkimalla mistä minkäkinlaisia kirjoja löytyy. Mistä löytyy esimerkiksi eläinkirjoja, entäpä puolestaan tietoa kasveista? Mistä löytyvät sarjakuvat, entäpä seikkailukirjat? Halutessaan sampo voi valmistaa etukäteen seikkailijoille pienen tehtävälomakkeen, jossa heidän pitää löytää kirjastosta erilaisia asioita. Hyviä kysymyksiä ovat esimerkiksi seuraavanlaiset: - Mikä numero on niiden kirjojen selässä, jotka kertovat kissoista? - Kuinka monta metriä kirjastossa on sellaisia hyllyjä, joissa on nuorten romaaneja? - Mihin aiheeseen liittyvät dinosauruskirjojen vieressä olevat kirjat?

Lisää vinkki

Liite