Seikkailija tuntee näytelmäkirjallisuutta ja valmistaa yhdessä vartionsa kanssa esityksen sen pohjalta. Seikkailija osaa lavastaa ja puvustaa näytelmää. Hän toimii yhteistyössä vartionsa kanssa.

Valikko

Näytelmäkirjallisuus


Tavoite:

Seikkailija tuntee näytelmäkirjallisuutta ja valmistaa yhdessä vartionsa kanssa esityksen sen pohjalta. Seikkailija osaa lavastaa ja puvustaa näytelmää. Hän toimii yhteistyössä vartionsa kanssa.

Kuvaus:

Seikkailija lukee sadun tai näytelmän ja tekee siitä vartion tai joukkueen kanssa lyhyen esityksen.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona Vierailukohteessa
Taitoalueet Luovuus Rohkeus
Johtamistaito johtamistaito.itsensa-johtamisen-taidot johtamistaito.organisointitaidot johtamistaito.visiointitaidot johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto pitkäkestoinen
Kasvatustavoitteet Ryhmässä toimiminen
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävänä on auttaa seikkailijaa löytämään itselleen sopiva näytelmäkirja tai satu. Hän auttaa seikkailijoita löytämään esityksessä tarvittavia varusteita. Vartionjohtajan tehtävänä on huolehtia, että jokainen pääsee osalliseksi näytelmän toteutuksesta. Vartionjohtaja ja sampo ohjaavat vartioita huomioimaan esityksessä tarvittavia seikkoja, kuten äänenkäyttöä, lavasteita ja roolivaatteita. Tämä aktiviteetti sopii toteutettavaksi yhdessä Esiintyjä-taitomerkin kanssa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Kirjallisuus

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Vartio valmistaa esityksen lippukunnan joulu- tai kevätjuhlaan. Seikkailijat lukevat erilaisia satukirjoja ja valitsevat yhden sadun, josta he tekevät näytelmän. Seikkailijat miettivät tarinaan sopivat vuorosanat sekä lavastuksen ja puvustuksen. Sammon tehtävänä on löytää tilaisuus, jossa esitys voidaan esittää. Koloiltoja on varattava harjoitteluun. Koko aktiviteetti voidaan toteuttaa myös retkellä.

Seikkailija tutustuu näytelmäkirjallisuuteen. Hyviä lyhyitä näytelmiä löytyy esimerkiksi vanhoista aapisista sekä alakouluille tarkoitetuista näytelmäkirjoista. Seikkailijavartio voi valmistaa näytelmästä esityksen omaan koloiltaan, vanhempainiltaan tai esitettäväksi sudenpenturyhmälle. Näytelmän voi myös kuvata videoksi.

Lisää vinkki

Liite