Seikkailija tietää, miten erilaisia köysiä käsitellään.

Valikko

Pujos


Tavoite:

Seikkailija tietää, miten erilaisia köysiä käsitellään.

Kuvaus:

Seikkailija harjoittelee pujosten tekemistä ja selvittää, mihin sitä tarvitaan.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Kädentaidot
Kesto 1 h
Kasvatustavoitteet Osaaminen ja ongelmanratkaisu
Johtajan tehtävä: Sampo opettaa pujosten tekemisen etukäteen vartionjohtajille, jotta he voivat kokouksessa opettaa asian muille seikkailijoille. Tarvittaessa sampo opettelee asian ensin itse tai kutsuu paikalle jonkun asian osaavan henkilön. Sammon tehtävänä on huolehtia paikalle tarvittavat materiaalit. Pujosten oppiminen vaatii toistoja. Yhdellä kerralla harvemmin oppii taitoa ainakaan niin hyvin, että sen muistaa vielä viikon päästä. Kertaus ja kisailu pitävät pujosten tekemisen mielessä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Köysi

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Sampo tai vartionjohtaja näyttää malliesimerkin ja seikkailijat tekevät saman perässä. Pujosten tekemistä kannattaa harjoitella eri paksuisilla ja eri materiaaleista valmistetuilla köysillä. Ohjeita pujosten tekemiseen löytyy esimerkisi Olli Aulion teoksesta Suuri retkeilykirja tai Reppu-kirjasta.

Jokainen seikkailija tekee silmäpunoksen. Köyden toinen pää kiinnitetään oksaan tai vastaavaan kiinni. Köyden päähän tehtyyn kiinteään silmukkaan laitetaan roikkumaan mahdollisimman painavia esineitä. Kenen punos kestää suurimman painon?

Lisää vinkki

Liite