Seikkailija osaa valmistaa jonkin makean leivonnaisen. Hän tietää yleisimmät leivonnassa käytettyjen mittayksiköiden lyhenteet.

Valikko

Makea leivonnainen


Tavoite:

Seikkailija osaa valmistaa jonkin makean leivonnaisen. Hän tietää yleisimmät leivonnassa käytettyjen mittayksiköiden lyhenteet.

Kuvaus:

Seikkailija leipoo murotaikinapohjaisen marjapiirakan tai valmistäytekakun. Seikkailija selvittää, mitä tarkoitetaan mittalyhenteillä tl, rkl, dl ja l.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla
Taitoalueet Arjen taidot Ruuanlaitto
Kesto 1 h
Kasvatustavoitteet Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävänä on hankkia tarvittavat ainekset. Hän huolehtii siitä, että erityisruokavaliot tulevat huomioiduksi reseptin valinnassa. Sampo ohjaa seikkailijoita oikeiden työskentelytapojen löytämisessä ja reseptin ymmärtämisessä. Vartionjohtaja huolehtii siitä, että jokaiselle vartion jäsenelle riittää tekemistä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Leipuri

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Seikkailijat tai koristelevat täytekakkuja, jotka houkuttelevat kaikilla aisteilla. Ei siis riitä, että kakku maistuu hyvälle, vaan sen pitää myös tuoksua, tuntua, näyttää ja jopa kuulostaa hyvältä. Tarvikkeet: valmiit kakkupohjat sekä paljon erilaista koristelumateriaalia Lähde: Scouterna

Lisää vinkki

Liite