Seikkailija tunnistaa yleisimmät leivonnassa käytetyt mausteet.

Valikko

Mausteet tutuiksi


Tavoite:

Seikkailija tunnistaa yleisimmät leivonnassa käytetyt mausteet.

Kuvaus:

Seikkailija opettelee tunnistamaan yleisimpiä leivonnassa käytettäviä mausteita (esimerkiksi kaneli, kardemumma, inkivääri, vaniljasokeri, vanilliinisokeri, neilikka, mustapippuri, valkopippuri, kaakao, erilaiset yrtit). Hän opettelee, mihin kyseisiä mausteita yleisimmin käytetään.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Arjen taidot Ruuanlaitto
Kesto 1 h
Kasvatustavoitteet Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Sampo järjestää kololle tarvittavat mausteet harjoittelua varten. Sammon tehtävänä on etukäteen varmistaa, ettei kukaan seikkailijoista ole kyseisille mausteille allerginen tai yliherkkä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Leipuri

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Sampo laittaa mausteet erilaisiin näyteastioihin. Seikkailijoiden tehtävänä on tunnistaa mausteita haju-, maku- ja tuntoaistien avulla.

Maku-Kim tai Tuoksu-Kim. Seikkailijat saavat maistaa tai haistaa joukkoa mausteita. Yksi mausteita otetaan joukosta pois, ja seikkailijoiden tehtävänä on selvittää, mikä aine joukosta puuttuu.

Seikkailijat leipovat jotakin yksinkertaista makeaa tai suolaista leivonnaista useammalla eri tavalla. Esimerkiksi muffinsseja voi maustaa niin vaniljasokerilla, kaakaolla kuin kardemummallakin. Sämpylöissä puolestaan voi testata samaa erilaisilla yrteillä. Mikä mauste sopi parhaiten mihinkin? Miksi? Samalla on hyvä harjoitella kuvaamaan omia ruokaan liittyviä ajatuksia ja mielipiteitä.

Lisää vinkki

Liite