Seikkailija tietää, että ihmisillä on erilaisia makuja. Hän pohtii omia makutottumuksiaan. Seikkailija tietää, mitkä leivonnaiset sopivat mihinkin tilaisuuteen.

Valikko

Oma keittokirja


Tavoite:

Seikkailija tietää, että ihmisillä on erilaisia makuja. Hän pohtii omia makutottumuksiaan. Seikkailija tietää, mitkä leivonnaiset sopivat mihinkin tilaisuuteen.

Kuvaus:

Seikkailija etsii itselleen mielenkiintoisia ja kokeiltavia reseptejä. Hän pohtii, mihin tilaisuuteen mikäkin leivonnainen sopii. Seikkailija kirjoittaa reseptit muistiin esimerkiksi omaan reseptikirjaan tai joukkueen blogiin.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla
Taitoalueet Arjen taidot Ruuanlaitto Suomalainen kulttuuri
Johtamistaito johtamistaito.organisointitaidot johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto muutama tunti
Kasvatustavoitteet Itsetuntemus Toisten kunnioittaminen
Johtajan tehtävä: Sampo tuo paikalle erilaisia lähteitä, joista seikkailijat voivat etsiä omia reseptikirjaan tulevia reseptejään. Sampo ohjaa seikkailijoita huomaamaan, että makuja on monia ja erilaiset leivonnaiset sopivat erilaisiin tilanteisiin.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Leipuri

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Sampo tai vartionjohtaja valitsee jokaiselle kauden retkelle erilaisia partioruokia. Seikkailijat kokoavat näistä retkien resepteistä itselleen tai kololle oman retkruokakirjasen.

Seikkailijat etsivät eri lähteistä itseään kiinnostavia reseptejä. Hyviä lähteitä ovat esimerkiksi reseptikirjat, internetsivut ja lehdet. Seikkailijat poimivat herkullisimmilta kuulostavat reseptit ja kirjoittavat ne muistiin joko omiin reseptivihkoihinsa tai joukkueen yhteiseen blogiin. Reseptejä kannattaa myös kokeilla ja testata, niin kotona kuin kolollakin.

Lisää vinkki

Liite