Seikkailija saa rakentelukokemuksia.

Valikko

Leiriohjelmaan littyvä rakennelma


Tavoite:

Seikkailija saa rakentelukokemuksia.

Kuvaus:

Seikkailija osallistuu esimerkiksi salkopallon, donitsin, rinkkalautan tai napakelkan rakentamiseen.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Metsässä Ulkona
Taitoalueet Kädentaidot Partiokulttuuri Retkeily
Kesto muutama tunti
Kasvatustavoitteet Itsetuntemus
Johtajan tehtävä: Sampo ohjeistaa seikkailijoita. Vartionjohtaja johtaa vartion suunnittelutyötä ja katsoo, että jokaisen vartiolaisen mielipide tulee kuulluksi.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Leirinrakentaja

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Seikkailijat rakentavat puuhun ripustettavan keinun laudasta ja köydestä. Jokainen voi rakentaa omansa tai tehdä yhdessä kaverin kanssa. Ensimmäiseksi seikkailijat sahaavat laudasta 40cm pituinen pätkän ja hiovat siitä suurimmat tikut pois. Kun lauta on sileä, seikkailijat poraavat molempiin päihin kaksi reikää vintilällä (18mm poranterällä). Seikkailijat pujottavat narun reikien läpi ja solmivat köyden pään 15cm korkeudelle laudasta köyteen itseensä. Lopuksi he ripustavat keinun sitomalla köyden puun oksaan. Tarvittaessa sampo voi auttaa rakentamaan poikkipuun kahden puun välille. Tarvikkeet: Lautaa, hiomapaperia, sahoja, vintilä, poranterä, ​köyttä

Donitsin ja rinkkalautan ohjeita löytyy esimerkiksi Reppu-kirjasta sivulta 181.

Napakelkan rakenteluohjeita ja vinkkejä löytyy netistä hakusanalla "napakelkka". Jäähän kairataan reikä, johon sijoitetaan napakelkan keskiötolppa. Tolppaa tulee jäädä noin metrin pituudelta jään pinnan yläpuolelle. Keskiön annetaan jäätyä lujasti kiinni reikään. Napakelkan aisariuku kiinnitetään toisesta päästään keskiöön, toisesta tukevasti kelkkaan. Varmistetaan liitosten pitävyys. Napakelkassa voi käyttää tavallista kelkkaa.

Niksipirkka: Salkopallopelin saa kätevästi tehtyä laittamalla pallon sukkaan, hakkaamalla tolpan maahan ja solmimalla narun näiden väliin.

Lisää vinkki

Liite