Seikkailija ymmärtää turvavarusteiden merkityksen liikenteessä.

Valikko

Turvavarusteet


Tavoite:

Seikkailija ymmärtää turvavarusteiden merkityksen liikenteessä.

Kuvaus:

Seikkailija kertaa ja tutustuu erilaisiin liikenteen turvavälineisiin. Seikkailija ymmärtää, mitä seurauksia on turvavälineen käyttämättä jättämisellä.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Itsestä huolehtiminen Turvallisuus
Kesto 1 h
Kasvatustavoitteet Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävänä on vastata siitä, että koloilta sujuu turvallisesti. Hän ohjaa vertaisjohtajia johtamaan toimintaa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Liikenne

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Seikkailijat esittävät pantomiimien avulla erilaisia liikenteen turvavarusteita. Pantomiimien avulla voi myös havainnollistaa, mitä seurauksia turvavälineen käyttämättä jättämisellä on. Turvavälineitä ovat muun muassa jarrut, pyöräilykypärä, vilkut ja heijastin. Samalla voidaan tarkastella esimerkiksi suojatietä ja liikennevaloja.

Joukkue menee kololta kauemmaksi vilkasliikenteiseen paikkaan. Joukkue jakautuu vartioihin tai pienempiin ryhmiin ja suorittaa liikenteen havainnointia turvallisuuden näkökulmasta. Tarkailla voi esimerkiksi turvavyön tai pyöräilykypärän käyttöä sekä autoilijoiden ja pyöräilijöiden toimintaa suojatiellä tai liikennevaloissa. Ryhmät raportoivat tarkkailun tuloksista esimerkiksi lippukuntalehdessä.

Vartio pitää pyöräilykypäräillan. Seikkailijat etsivät internetistä uutisia pyöräilyonnettomuuksista. He säätävät omat kypäränsä sopiviksi. He tutustuvat pään anatomiaan ja kallovammoihin. Liikenneturvalta ostettava tai piiritoimistolta lainattava pyöräilykypärätesti kananmunan kanssa sopii hyvin myös seikkailijoille.

Lisää vinkki

Liite