Seikkailija tunnistaa maailmanjärjestöjen logot.

Valikko

Maailmanjärjestöt


Tavoite:

Seikkailija tunnistaa maailmanjärjestöjen logot.

Kuvaus:

Seikkailijat tutustuvat Partiotyttöjen maailmanliiton (WAGGGS:n) ja Partioliikkeen maailmajärjestön (WOSM:n) merkkeihin ja niiden symboliikkaan.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Kansainvälisyys Partiokulttuuri
Kesto 1 h
Kasvatustavoitteet Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Sampo toimii asiantuntijana. Vartionjohtaja toimii esimerkkinä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Maailma

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Sampo on tulostanut etukäteen paperille kuvat molempien maailmanjärjestöjen logoista. Sampo kertoo seikkailijoille, että partiolaisia on lähes kaikissa maailman maissa. Partiolaiset kuuluvat kahteen maailmanjärjestöön. Vartion tehtävänä on muodostaa molempien järjestöjen nimet annetuista tavuista. PAR TIO TYT TÖ JEN MAA IL MAN LIIT TO PAR TIO LIIK KEEN MAA IL MAN JÄR JES TÖ

Seikkailijat tutustuvat merkkeihin iltahartauksen muodossa. Hartaudessa kannattaa käyttää partiopaitaa, niin kaikilla on merkit hihassaan. WOSM: 1.Partiolilja symboloi partiolupauksen kolmea peruspilaria: palvella toisia, palvella Jumalaa ja noudattaa partiolupausta. 2.Liljassa olevat tähdet symboloivat tietoa ja totuutta. 3.Merkin kiertävä köysi symboloi maailmanlaajuista partioliikettä ja merimiessolmu symboloi partioliikkeen vahvuutta ja yhtenäisyyttä. 4.Merkin väreistä valkoinen symboloi puhtautta ja liila ilmaisee johtajuutta ja palvelua. WAGGS: 1.Logon värit kuvastavat auringon paistetta kaikille maailman lapsille. 2.Kolmiapilan keskellä oleva kompassin nuoli näyttää suuntaa elämässä. 3.Tähdet kuvastavat partiolupausta. 4.Nuolen alapuolinen liekki symboloi rakkautta ihmiskuntaa kohtaan. 5.Kolmiapilan lehdet kuvaavat lupauksen kolme osaa: rakastaa Jumalaa, omaa maatani ja maailmaa, toteuttaa partioihanteita, olla avuksi toiselle. 6.Merkkiä kiertävä kehys kuvastaa WAGGGS:n olevan maailmanlaajuinen ja kasvava.

Lisää vinkki

Liite