Seikkailija tietää, että partiolaisia on melkein kaikissa maissa.

Valikko

Partiomaat


Tavoite:

Seikkailija tietää, että partiolaisia on melkein kaikissa maissa.

Kuvaus:

Vartio merkkaa karttaan kaikki partiomaat.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Kansainvälisyys Partiokulttuuri
Kesto muutama tunti
Kasvatustavoitteet Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Sampo on etukäteen tarkistanut missä maissa ei ole partiotoimintaa ja pystyy toimimaan asiantuntijana. Vartionjohtajat noutavat sammolta tarvittavat tarpeet ja ohjeet. Vartionjohtaja selvittää vartiolleen, mitä on tarkoitus tehdä ja jakaa tehtäviä vartion sisällä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Maailma

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Sampo on tulostanut etukäteen maailmankartan, jossa näkyy maailman valtiot. Lisäksi hän on etsinyt kuvia ja/tai tarinoita erimaalaisista partiolaisista. Seikkailijat lukevat ensin ääneen yhden partiolaisen tarinan. He koettavat löytää kartalta sen maan, jossa tarinan partiolainen asuu. Kun maa löytyy, seikkailijat värittävät kyseisen maan ja kirjoittavat siihen tarinassa esitellyn partiolaisen nimen. Sama toistetaan muiden tarinoiden kohdalla. Seikkailijat voivat myös katsella partiolaisten kuvia. Samalla seikkailijat voivat keskustella siitä, missä maassa he luulevat kyseisen partiolaisen asuvan. Maan keksittyään seikkailijat värittävät myös sen maan maailmankartastaan. Seikkailijat voivat myös pohtia vastauksia seuraaviin kysymyksiin: Minkä ikäinen hän on? Mikä on hänen mielestään parasta partiossa? Mitä muuta hän harrastaa?  

Partiotoimintaa ei ole seuraavissa maissa: Andorra, Kiina, 
Kuuba, 
Pohjois-Korea, 
Laos ja Myanmar (partiotoiminta alkamassa). Tarvikkeet: tulostettuja karttoja ja kyniä Helpoin tapa tehdä aktiviteettia on tulostaa valkoinen kartta ja värittää partiomaat. Partiomaat voi myös tehdä itse askarreltuun maapalloon. Puhalletun ilmapallon päälle liimataan sanomalehtisuikaleita, niiden annetaan kuivua, ja sitten pallo maalataan.

Lisää vinkki

Liite