Seikkailijat laittavat valitsemilleen maille tyypillisen ateria.

Seikkailija laittaa ja kokeilee hänelle uutta ruokaa.
Ulkomaalainen ruoka
Tavoite:
Seikkailija laittaa ja kokeilee hänelle uutta ruokaa.
Tiedot




Toteutusvinkit
2018-09-11 14:07:59
2019-01-13 09:42:20
Marokkolainen vihannespata couscousilla. Pata on mausterikas, muttei tulinen. Ainekset: 2 sipulia 2 valkosipulin kynttä 3 chiliä 2 dl vettä 1 tl sambal oelek 2 tl kurkumaa 1 tl suolaa 1 ml pippuria 80 g aprikooseja 40 g manteleita 1 purkki kikherneitä öljyä couscousia Vartio kuorii ja silppuaa sipulin ja valkosipulin. Vartio leikkaa chilit pituussuunnassa kahtia ja poistaa varren ja siemenet. Vartio pilkkoo chilit isoiksi paloiksi. Vartio puristaa mehun sitruunasta. Vartio paistaa sipulia, valkosipulia ja chiliä noin 5 minuuttia. Tämän jälkeen vartio lisää joukkoon sitruunanmehun, veden, sambal oelekin, kurkuman, suolan, pippurin, aprikoosit ja mantelit. Pata saa kiehua noin 20 minuuttia. Tämän jälkeen vartio lisää kikherneet ja antaa padan kiehua vielä 10 minuuttia. Vartio maustaa padan lopuksi suolalla ja pippurilla. Vartio keittää couscousin pakkauksessa olevan ohjeen mukaan ja tarjoilee sen padan kera. Lähde: DDS
2019-01-26 10:27:31
Kisëlis – latvialainen kiisseli 2,5 dl rusinoita 6-10 luumua 4-6 omenaa 2 päärynää 2 persikkaa 2,5 dl raparperia 5 dl vettä 3 rkl maissitärkkelystä 2,5 dl rypälemehua Joukkue laittaa veden ja kuivatut hedelmät kattilaan ja laittaa sen jälkeen kattilan liedelle. Joukkue kuorii ja pilkkoo tuoreet hedelmät ja lisää ne kattilaan. Joukkue antaa kiisselin kiehua 60–90 minuuttia vähän väliä sekoitellen. Joukkue ottaa kiisselin liedeltä ja sekoittaa sen tasaisemmaksi sauvasekoittimella. Joukkue lisää joukkoon mehun ja sokerin sekä maissitärkkelyksen sekoitettuna lämpimään veteen. Joukkue kiehauttaa kiisselin uudestaan ja antaa sen kiehua 2 minuuttia. Kiisseli on valmis syömistä varten kun se on saavuttanut huoneenlämmön. Kiisseli tarjoillaan maidon, kerman tai jäätelön kanssa. Lähde: DDS
2019-01-26 11:35:36
Ezay – chilikastike Bhutanista Ezayta syödään Bhutanissa sekä dippikastikkeena, mausteena että riisin lisukkeena. 5 rkl chilijauhetta 2-3 kevätsipulia 1 sipuli 1,5 tomaattia kourallinen tuoretta korianteria 1 rkl vettä suolaa Joukkue hienontaa sipulin, kevätsipulit, tomaatit ja korianterin. Tämän jälkeen joukkue sekoittaa kaikki ainekset esimerkiksi huhmaressa. Lähde: DDS
2021-02-08 13:19:47
Tacovuoka guacamolella Ainekset tacovuokaa varten: Tacosipsejä Jauhelihaa Salsakastiketta Juustoa Minitomaatteja koristeluun Ainekset guacamolea varten: 4 avokadoa 1 punasipuli 2 valkosipulinkynttä 1 lime Suolaa Tacovuoka on helppo ja hauska iltaruoka toteuttavaksi esim. koloillassa tai kämppäretkellä. Kun tähän herkkuun vielä lisätään itsetehtyä guacamolea (myös kotoisin Meksikosta), saadaan välia¬merikkalaiseen ruokaelämykseen piste iin päälle. Ohjeet: Tacovuoka: 1) Ruskista jauheliha pannulla. Sekoita ruskistettuun jauhelihaan salsakastike. 2) Kaada uunipellille tacosipsejä tasainen kerros (noin puoli pussia), jonka päälle kaadetaan jau-helihasalsasekoitus tasaiseksi kerrokseksi. Kaada loput tacosipsit tasaiseksi kerrokseksi päälle. 3) Raasta päälle sopiva kerros juustoa. (Sopiva määrä riippuu siitä, kuinka paljon pidät juustosta.) 4) Paista uunissa 200 asteessa noin 15–10 minuuttia. 5) Ota ulos uunista ja nauti. Guacamole: 1) Halkaise avokadot, poista siemenet ja koverra puoliskot lusikalla. Leikkaa avokadot pieniksi kuutioiksi. Murskaa avokado haarukalla. 2) Kuori ja pilko hienoksi yksi punasipuli. Hienonna kaksi valkosipulinkynttä. Sekoita sipulit murs¬katun avokadon joukkoon. 3) Mausta puristamalla sekaan limen mehua ja lisäämällä hyppysellinen suolaa. 4) Nauti tacovuoan kanssa.
Lisää vinkki