Seikkailija tietää, että Suomi on monikulttuurinen maa.

Valikko

Ulkomaalaiset Suomessa


Tavoite:

Seikkailija tietää, että Suomi on monikulttuurinen maa.

Kuvaus:

Joukkue selvittää, kuinka paljon valittujen maiden edustajia on Suomessa ja mikä on heidän asemansa täällä. Kutsutaan vieras jostakin valitusta maasta käymään.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Kansainvälisyys Moninaisuus
Johtamistaito johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto 1 h
Kasvatustavoitteet Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Sampo ottaa yhteyttä sopivaan vieraaseen. Vartiojohtaja keksii etukäteen yhdessä vartionsa kanssa sopivia kysymyksiä vieraalle.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Maailma

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Partiolainen osallistuu lippukuntansa järjestämään tapahtumaan, jossa järjestetään partiomaista ohjelmaa esimerkiksi vastaanottokeskuksen asukkaille tai muulle maahanmuuttajien yhteisölle, esimerkiksi jonkin uskontokunnan yhdistykselle. Tapahtuma voi sisältää esimerkiksi rastiradan, iltanuotion tai luontoretkeilyä. Samalla maahanmuuttajat saavat tietää, mitä partio on Suomessa ja kuinka siihen pääsee mukaan. Lähde: Yhteiseen partioon

Seikkailijat selvittävät etukäteen netistä kuinka paljon valitsemien maiden edustajia on Suomessa ja mikä on heidän asemansa täällä. Vieras voi olla esimerkiksi kaveri, kollega tai seikkailijan vanhempi. Yhteyksiä saa myös seurakunnan, maahanmuuttajajärjestöjen ja opiskelijajärjestöjen kautta. Vieras kertoo kotimaastaan, esimerkiksi koulusta, ilmastosta, juhlista. Joukkue voi myös keskustella kielestä, pukeutumisesta, uskonnosta, taikauskosta ja perinteistä. Mistä perinteistä vieras on pitänyt kiinni Suomessa? Onko maassa tärkeitä vienttuotteita, joita voi ostaa myös Suomessa? Kuvat ovat kivoja. Vieras kertoo myös miksi on muuttanut Suomeen. Jos vieras on joutunut pakenemaan maastaan, hän voi kertoa mitä tapahtui, miksi niin kävi ja minkälainen pako oli. Seikkailijat ovat esittävät kysymyksiä, joita he ovat pohtineet etukäteen ja kertovat ajatuksistaan. Vieras on sammon avulla valmistellut muutaman aktiviteetit, esimerkiksi leikkejä, ruokaa, tanssi, laulu tai satu. Keskustellaan lopuksi: Mitkä ovat suurimmat erot vieraan maan ja Suomen välillä? Mitkä ovat yhtäläisyydet? Haluaisitteko asua vieraan maassa?

Lisää vinkki

Liite