Seikkailija osallistuu yhteiseen nikkarointiprojektiin.

Valikko

Nikkarointiprojekti


Tavoite:

Seikkailija osallistuu yhteiseen nikkarointiprojektiin.

Kuvaus:

Seikkailija osallistuu vartion yhteisen nikkarointiprojektin toteutukseen.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Kädentaidot Kaveritaidot
Johtamistaito johtamistaito.visiointitaidot johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto muutama tunti
Kasvatustavoitteet Ryhmässä toimiminen
Johtajan tehtävä: Sampo toimii työnjohtajana ja katsoo että jokainen pääsee osallistumaan työhön sekä valvoo työvälineiden turvallista käyttöä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Nikkari

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Seikkailijat tekevät vanhasta joulukuusesta vaatetelineen. Seikkailijat sahaavat kuusesta 10–15 cm:n pala. Palassa pitäisi olla paljon oksia, jotka sojottavat eri suuntiin. Seikkailijat katkaisevat oksat parin senttimetrin pituisiksi koukuiksi. Tämän jälkeen seikkailijat poistavat kaarnan. Seikkailijat poraavat puupalaan reiän, jonka läpi pujottavat narun. Vaateteline voidaan nyt ripustaa sopivaan paikkaan kololla. Lähde: Scouterna

Seikkailijat rakentavat jotakin, jota kololla tai kämpällä tarvitaan. Vartio voi tehdä esimerkiksi jakkaroita tai kehykset julisteille.

Vartio rakentaa katapultin. Vartio voi ideoida laitteen rakenteen itse muun muassa pohtimalla, miten parhaiten saa vipua hyödynnettyä. Netistä löytyy myös useita katapultinrakennusohjeita. Lähde: KFUM-spejder

Vartio tekee lippukunnan talvitelttaan kepit. Aktiviteetti on hyvä tehdä juuri ennen talviitelttaretkeä niin että seikkailija itse näkee heti yhteyden oman työnsä ja yhteisen hyvän välillä.

Lisää vinkki

Liite