Seikkailija oppii uusia leikkejä ja osaa noudattaa leikkien sääntöjä.

Valikko

Heitto- ja palloleikit


Tavoite:

Seikkailija oppii uusia leikkejä ja osaa noudattaa leikkien sääntöjä.

Kuvaus:

Seikkailija leikkii kahta erilaista heitto- ja palloleikkiä.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Kaveritaidot Rohkeus Vuorovaikutustaidot
Johtamistaito johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto 30 min
Kasvatustavoitteet Ryhmässä toimiminen
Johtajan tehtävä: Sampo kertoo leikin säännöt vartionjohtajille. Vartionjohtaja ohjeistaa muut leikkijät. Sampo varmistaa, että kaikki pääsevät mukaan leikkiin.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Partiolaulut ja leikit

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Sylipallo: Kaikki leikkijät istuvat piirissä jalat suorina edessä, melkein kiinni toisissaan. Kädet ovat tukena selän takana. Tarkoituksena on saada pallo liikkumaan sylistä syliin ilman käsien apua.

Kirjainpallo: Pelaajat muodostavat ringin, ja sen keskelle asettuu yksi pelaaja. Pelissä on mukana kaksi palloa (mielellään pehmeitä). Toinen palloista on ringin keskellä olevalla pelaajalla, ja toinen kiertää ringissä. Ringissä olevat leikkijät heittelevät palloa toisilleen. Leikkijä, jolla on pallo käsissään, täytyy nopeasti keksiä leikin alussa sovitulla kirjaimella alkava sana, ja heittää pallo jollekin toiselle ringissä seisovalle pelaajalle. Ringin keskellä oleva yrittää heittää omalla pallollaan sitä, jonka vuoro on keksiä sana. Jos sanoja keretään "polttamaan" ennen kuin hän keksii sanan, joutuu hän polttajaksi ringin keskelle.

Uusia leikkejä löytää erilaisista leikkikirjoista ja netistä esimerkiksi Mannerheimin lastensuojeluliiton kotisivuilta (vanhempainnetistä ja nuortennetin tukioppilasmateriaaleista) tai hakusanalla "palloleikit". Leikkikirjoja löytyy kirjastoista.

Lisää vinkki

Liite