Seikkailija tuntee Raamatun sisältöä.

Valikko

Raamatun henkilöt


Tavoite:

Seikkailija tuntee Raamatun sisältöä.

Kuvaus:

Seikkailija valitsee Raamatusta kaksi henkilöä ja tutustuu heihin ja heidän elämäänsä. Keskeisiä Raamatun henkilöitä ovat esimerkiksi Daavid, Eeva, Jeesus, Maria, Martta, Nooa, Paavali ja Salomo.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Katsomustaidot
Kesto 1 h
Kasvatustavoitteet Maailmankatsomus
Johtajan tehtävä: Sampo ohjaa seikkailijaa tiedonhaussa. Hän antaa seikkailijalle vinkkejä sopivista tietolähteistä. Tarkoitus on, että seikkailija perehtyy asiaan ikänsä mukaisella sisältösyvyydellä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Raamattu

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Henkilöhaastettelu: Seikkailija valmistaa vartion päiväkirjaan tai nettisivuille haastattelun, jossa hän haastattelee valitsemaansa Raamatun henkilöä. Tarkoituksena on, että seikkailija käyttää haastattelunsa pohjana Raamatun kertomaa tietoa henkilöstä.

Illallinen Raamatun maassa: Jokainen seikkailija valitsee eri Raamatu henkilön ja perehtyy hänen elämäänsä Raamatun ja muiden lähteiden avulla. Koloillaksi jokainen seikkailija pyrkii pukeutumaan oman henkilöhahmonsa tyylin mukaisesti. Illan aikana seikkailijat istuvat nauttimaan sammon järjestämästä illasta, jossa nautitaan Raamatun ajan tapaan esimerkiksi viiniä (=punaista mehua) ja leipää. Seikkailijat osallistuvat illallisille omasta roolistaan käsin. He kertovat ruokapöytäkeskusteluissa, minkälaisiin seikkailuihin he ovat joutuneet tai mitä he ovat kokeneet.

Netissä on monia sivustoja, joilla esitellään Raamatun henkilöitä. Seikkailija valitsee henkilöistä kaksi, ja perehtyy heidän elämäänsä lukemalla nettisivuja sekä niitä Raamatun tekstejä, joissa kyseisestä henkilöstä puhutaan. Hienoa on, jos seikkailija päätyy eri testamenteista löytyviin henkilöihin.

Lisää vinkki

Liite