Seikkailija tietää, että Raamattu koostuu eri kirjoista. Hän tietää, että eri kirjat on kirjoitettu eri aikoina. Seikkailija tuntee Raamatun kirjoja.

Valikko

Raamatun kirjat


Tavoite:

Seikkailija tietää, että Raamattu koostuu eri kirjoista. Hän tietää, että eri kirjat on kirjoitettu eri aikoina. Seikkailija tuntee Raamatun kirjoja.

Kuvaus:

Seikkailija tutustuu Raamatun kirjoihin. Hän selvittää, mitkä Raamatun kirjat ovat evankeliumeja, lakikirjoja, opetuskirjeitä, profetaalisia kirjoja, runokirjoja ja historiankirjoja.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Katsomustaidot
Kesto 1 h
Kasvatustavoitteet Maailmankatsomus
Johtajan tehtävä: Sampo ohjaa seikkailijaa tiedonhaussa. Hän antaa seikkailijalle vinkkejä sopivista tietolähteistä. Hyviä lähteitä ovat nettisivujen lisäksi koulun uskonnonkirjat. Tarkoitus on, että seikkailija perehtyy asiaan ikänsä mukaisella sisältösyvyydellä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Raamattu

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Peli Raamatun kirjoilla. Seikkailijat tekevät itse pelin, jossa keiskiössä ovat Raamatu kirjat. Peli voi olla esimerkiksi muistipeli, jossa seikkailijat muodostavat pareja kirjojen nimistä ja niihin liittyvistä asioista (esimerkiksi 2. Mooseksen kirja - Kymmenen käskyä tai Luukkaan evankeliumi - Laupias samarialainen). Peli voi olla myös esimerkiksi korttipeli Pekka-pelin tyyliin, jossa eri kirjoja pitää ryhmitellä eri kirjaluokkiin kuuluviksi.

Seikkailijat rakentavat kokouksessa kirjahyllyn. Pahvisuikaleille kirjoitetaan Raamatun kirjojen nimet ja ne asetellaan pahviseen kirjahyllyyn. Kirjojen selkämyksiin kannattaa kirjoittaa myös kirjojen nimien lyhenteet, sillä niitä käytetään usein. Kirjahyllyn kokoaminen auttaa seikkailijaa huomaamaan, kuinka monia eri kirjoja Raamatussa on.

Lisää vinkki

Liite