Seikkailija tietää, että Raamattu on koottu useista eri aikakausien kirjoituksista. Hän tietää, että Raamatulla ei ole vain yhtä kirjoittajaa.

Valikko

Testamenttien synty


Tavoite:

Seikkailija tietää, että Raamattu on koottu useista eri aikakausien kirjoituksista. Hän tietää, että Raamatulla ei ole vain yhtä kirjoittajaa.

Kuvaus:

Seikkailija tutustuu Vanhan ja Uuden testamentin syntyyn.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Katsomustaidot
Kesto 30 min
Kasvatustavoitteet Maailmankatsomus
Johtajan tehtävä: Sampo ohjaa seikkailijaa tiedonhaussa. Hän antaa seikkailijalle vinkkejä sopivista haastateltavista ja nettisivuista. Sampo myös auttaa seikkailijaa rajaamaan tutkittavan asian. Tarkoitus on, että seikkailija perehtyy asiaan ikänsä mukaisella sisältösyvyydellä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Raamattu

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Haastattelu. Seikkailija tai sampo kutsuu koloiltaan vieraaksi Raamattua tuntevan henklön esimerkiksi papin, sepon tai muun nuorisotyönohjaajan tai uskonnonopettajan. Seikkailija valmistelee etukäteen vieraalle kysymyksiä, joiden avulla vieras selittää seikkailijoille Raamatun syntyy liittyviä vaiheita.

Seikkailija miettii sammon johdolla hyviä kysymyksiä, joihin pitäisi löytää vastaus (esimerkiksi kuka kirjoitti Raamatun? Milloin Raamattu on kirjoitettu?). Seikkailija etsii vastaukset kysymyksiinsä netistä sammon opastuksella. Sammon tehtävänä on ohjata seikkailija sopiviin tietolähteisiin. Raamatun synnystä on myös kirjoitettu useita kirjoja, joita voi netin sijaan käyttää lähteinä.

Lisää vinkki

Liite