Seikkailija tuntee Raamatun kertomuksia.

Valikko

Uuden testamentin kertomukset


Tavoite:

Seikkailija tuntee Raamatun kertomuksia.

Kuvaus:

Seikkailija tutustuu johonkin Uuden testamentin kertomukseen.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Katsomustaidot Luovuus
Kesto muutama tunti
Kasvatustavoitteet Maailmankatsomus
Johtajan tehtävä: Sampo antaa seikkailijoille vinkkejä tarkoitukseen sopivista Raamatunkertomuksista. Hän auttaa seikkailijoita valmistamaan valitsemastaan kertomuksesta esityksen.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Raamattu

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Seikkailijat pesevät toistensa jalat esimerkiksi kisapäivän tai retken päätteeksi. Peseminen voidaan toki tehdä myös koloillan iltahiljentymisen yhteydessä. Pesun jälkeen seikkailijat pohtivat, miksi Jeesus pesi opetuslastensa jalat. Miten jalkojen peseminen vaikuttaa ryhmän yhteishenkeen? Lähde: KFUM-spejder

Näytelmän voi toteuttaa esimerkiksi draaman keinoin still-kuvina. Tarinasta jaetaan jakeet, ja jokaisesta jakeesta esitetään yksi pysähtynyt kuva. Vartio voi myös esittää kertomuksen varjoteatterina, varjokuvina. Tähän tarvitaan vain lakanakangas ja lamppu.

Seikkailijat rakentavat näytellen kertomuksen mukaan Jeesuksen ristiä (Matt. 26 - 27). Alussa on esim. pelkkä puinen tai pahvinen risti lattialla - kolikko, yksi kolmestakymmenestä Juudakselle maksetusta hopearahasta - kukko, joka kiekui, kun Paavali oli kieltänyt Jeesuksen kolmasti - ruoska, jolla Jeesusta runneltiin - käsi, Pilatus pesi kätensä tuomittuaan Jeesuksen kuolemaan (Matt. 27:24) - vasara, nauloja, tikapuut ja pihdit, joita käytettiin Jeesuksen ripustamiseen ristille - INRI-kyltti, alkukirjaimet sanoista Jeesus Nasaretilainen, juutalaisten kuningas, jotka Pilatus kiinnitytti kylttiin - malja ja pesusieni kepin päässä, niillä ojennettiin Jeesukselle hapanta viiniä - arpakuutiot, joilla sotilaat arpoivat Jeesuksen vaatteet (Matt. 27:35) - aurinko ja kuu, pimeys kesti keskipäivästä iltapäivään (Matt. 27:45) - keihäs, jolla lävistettiin Jeesuksen kylki, kun tutkittiin, onko hän vielä elossa - kymmenen käskyä symboloimaan sitä, että Jeesuksen kuolema täytti lain vaatimukset (Room. 8:3 - 4) - sydän symboloimaan Jumalan rakkautta, joka näyttäytyy Jeesuksen kuolemassa (1. Joh 3:16) Lähde: 77 ideaa päivänavauksiin ja iltahetkiin

Vartio valitsee Raamatusta kertomuksen ja tuo sen nykypäivään. Esimerkiksi kertomus siitä, kuinka hyvä paimen etsii kadonnutta lammasta, voidaan esittää tilanteena, jossa yksi vartiolainen eksyy metsään retkellä.

Seikkailijat valmistavat näytelmän jostakin Raamatun kertomuksesta, esimerkiksi jouluevankeliumista (Luuk. 2), vedenpaisumuksesta (1. Moos. 7) tai laupiaasta samarialaisesta (Luuk. 10:25 – 37). Näytelmä voidaan esittää esimerkiksi partiolaisten kirkkopyhänä, leirijumalanpalveluksessa tai muussa tilaisuudessa.

Lisää vinkki

Liite