Seikkailija osaa valmistaa ruokaa retkikeittimellä.

Valikko

Pääruoka retkikeittimellä


Tavoite:

Seikkailija osaa valmistaa ruokaa retkikeittimellä.

Kuvaus:

Seikkailija harjoittelee käyttämään retkikeitintä ruuan valmistuksessa. Tarkoituksena on harjoitella vähän vaativampien ruokien valmistusta helpohkojen pussiruokien sijaan.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Metsässä Ulkona
Taitoalueet Retkeily Ruuanlaitto
Kesto muutama tunti
Kasvatustavoitteet Luontosuhde Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävänä on vastata ruuanlaittohetken turvallisuudesta. Vartionjohtaja ohjeistaa seikkailijoita ruuanvalmistuksessa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Retkikokki

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Vartio valitsee suosikkipussiruokansa. Valinta voi tapahtua joko testailemalla eri ruokia vuoden aikana eri retkillä tai järjestämällä maistelukerta koloillassa tai retkellä. Kun valinta on tehty, vartio valmistaa itse kyseisen ruuan alusta alkaen aidoista ja oikeista raaka-aineista. Ruuan syömisen jälkeen vartio miettii, tekeekö se seuraavalla retkellä pussiruokaa vai itsetehtyä ruokaa.

Pitsa Seikkailijat laittavat kaulitun tai ohueksi painellun pizzataikinan alumiinifolion päälle. He lisäävät taikinan päälle haluamansa täytteet. Jokainen käärii alumiinifoliosta noin 0,5 cm paksuisia pötköjä, jotka laitatetaan trangian paistinpannuun. Pitsa laitetaan paistumaan pötköjen päälle. Seikkailijat tekevät foliosta vielä kannen. Siihen kannattaa tehdä pieni reikä, jotta kansi ei lähde lentoon kun pitsa kypsyy. Jos pohja on ohut eikä täytettä ole liikaa, kypsyy pitsa 5-10 minuutissa. Lähde: Scouterna

Lisää vinkki

Liite