Seikkailija osaa suunnitella ruokalistan retkelle ja asioida kaupassa yhdessä vartiokavereiden kanssa.

Valikko

Retken menu


Tavoite:

Seikkailija osaa suunnitella ruokalistan retkelle ja asioida kaupassa yhdessä vartiokavereiden kanssa.

Kuvaus:

Seikkailija harjoittelee retkelle sopivan, mahdolliset ruoka-aineallergiat huomioivan ruokalistan miettimistä. Seikkailija harjoittelee ostamaan oikean määrän tarvittavia ruoka-aineita retkelle soveltuvassa muodossa.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Vierailukohteessa
Taitoalueet Arjen taidot Itsestä huolehtiminen Retkeily Ruuanlaitto
Johtamistaito johtamistaito.organisointitaidot johtamistaito.visiointitaidot johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto 1 h
Kasvatustavoitteet Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävänä on ohjata suunnittelua ja ostosten tekemistä. Vartionjohtaja johtaa ryhmän toimintaa esimerkiksi jakamalla puheenvuoroja.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Retkikokki

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Seikkailijat kokeilevat ruokalistan kirjoittamista mykkyydessä. He käyttävät yhtä paperia tai kirjoittavat jokainen omalle lapulleen niin, ettei kukaan sano sanaakaan toiselle. Tovin kuluttua, edelleen mykkyydessä, laput kootaan yhteen ja niistä yritetään muodostaa retken ruokalista.

Seikkailijat tutkivat yhdessä vaikka Internetistä, millaisia ruokarajoituksia on esimerkiksi maidottoman ruokavalion noudattajalla tai keliaakikolla. He kokeilevat muuttaa retken ruokalistan sellaiseen muotoon, että se soveltuu eri erityisruokavaliota noudattaville.

Kun ruokalista on valmis, seikkailijat miettivät yhdessä tai käyvät kaupassa tutkimassa, millaisissa pakkauksissa retkelle suunniteltuja ruoka-aineita myydään. Tarkoitus on huomata, millaiset ratkaisut sopivat retkelle parhaiten (esimerkiksi säilyke vs. tuore tuote).

Lisää vinkki

Liite