Seikkailija osaa valmistaa ruokaa nuotiolla ja retkikeittimellä.

Valikko

Retkijälkiruoka


Tavoite:

Seikkailija osaa valmistaa ruokaa nuotiolla ja retkikeittimellä.

Kuvaus:

Seikkailija harjoittelee käyttämään nuotiota tai retkikeitintä ruuan valmistuksessa ja valmistaa itse jälkiruokaa siinä.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Metsässä Ulkona
Taitoalueet Itsestä huolehtiminen Retkeily Ruuanlaitto Tulenteko
Kesto muutama tunti
Kasvatustavoitteet Luontosuhde
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävänä on vastata nuotiohetken turvallisuudesta. Vartionjohtaja ohjeistaa seikkailijoita ruuanvalmistuksessa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Retkikokki

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Suklaafondue trangialla Seikkailujat sulattavat suklaata keittimellä ja sekoittavat siihen hieman kermaa. he paloittelevat joukon hedelmiä. Hyviä hedelmiä suklaadippailuun ovat esimerkiksi omena, banaani, päärynä ja ananas, mutta moni muukin toimii. Hedelmänpalaset dipataan suklaaseen haarukan avulla. Lähde: Scouterna

Krabbeluurit Tarvikkeet: 1 kananmuna 1,5 dl sokeria 2,5 dl maitoa 4,5 dl vehnäjauhoja 3 tl leivinjauhetta 1 tl vaniljasokeria Seikkailijat vatkaavat kananmunan ja sokerin valkoiseksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. He sekoittavat muut ainekset joukkoon. Taikina paistetaan paistinpannussa nuotiolla tai trangialla. Ainekset riittävät noin 25 kappaleeseen. Krabbeluurit kannattaa tarjoilla hillon, sokerin tai voin kanssa. Lähde: Scouterna

Sokerikakku appelsiinissa Tarvikkeet: 2 dl vehnäjauhoja 1 tl vaniljasokeria 1 dl sokeria 1,5 tl leivinjauhoja 1 dl maitoa 50 g margariinia 1 appelsiini per seikkailija Seikkailijat sekoittavat kuivat ainekset kulhossa. He lisäävät joukkoon maidon ja sulatetun margariinin. Seikkailijat jakavat appelsiinin kahtia. He poistavat hedelmälihan. Seikkailijat kaatavat taikinan toiseen kuoripuolikkaaseen. He laittavat toisen puolikkaan päälle kanneksi. Täytetyt appelsiini laitetaan hiillokseen. Seikkailijat kokeilevat tikulla milloin kakku on valmis. Kakku on kypsää, kun tikku on kokeilun jälkeen kuiva. Lähde: Scouterna

Lisää vinkki

Liite