Seikkailija tuntee seurakunnan partiotyöntekijän.

Valikko

Seppo


Tavoite:

Seikkailija tuntee seurakunnan partiotyöntekijän.

Kuvaus:

Seikkailija tutustuu seurakunnan partiotyöstä vastaavaan työntekijään.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona Vierailukohteessa
Taitoalueet Katsomustaidot Partiokulttuuri
Kesto 1 h
Kasvatustavoitteet Maailmankatsomus Rehtiys
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävänä on kutsu seurakunnan partiotyöstä vastaava henkilö seikkailijaryhmän vieraaksi. Jos seurakunnassa ei ole nimettyä henkilöä tai jos lippukunta ei ole suoraan minkään seurakunnan kanssa lähiyhteistyössä, kutsuu sampo paikalle jonkun muun seurakunnan nuorisotyötä tekevän työntekijän. Sammon on myös kutsun esittäessään kerrottava, mitä varten työntekijä on kutsuttu paikalle, jotta hän pystyy valmistautumaan. Seurakunnan työntekijää kannattaa hyödyntää samassa yhteydessä muissa uskontoon tai elämänkatsomukseen liittyvissä aktiviteeteissa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Seurakunta

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Monissa seurakunnissa nuorisotyöntekijät ja papit ovat oikeita ideanikkareita. Sampo pääsee melko helpolla, kun kutsuu työntekijän paikalle ja pyytää häntä miettimään seikkailijaikäisille sopivan ohjelmakokonaisuuden koloillaksi. Aihe voi olla esimerkiksi jotakin lähetys- tai kirkon ulkomaantyöhön liittyvää, tiettyyn Raamatun kertomukseen tai kirkolliseen juhlapyhään yhdistyvää tai vaikka joukkuetta ryhmäyttävää toimintaa.

Joukkue kutsuu seurakunnan työntekijän vieraakseen koloiltaan. Seikkailijat suunnittelevat itse koloillan ohjelman etukäteen. Illan aiheena voi olla esimerkiksi partiotoiminnan esittely seurakunnan työntekijälle. Ilta voi koostua esimerkiksi pienistä partiolaisille tutuista kikkailuista (trangian kokoaminen, merimiessolmu tai muu vastaava), joita seikkailijat opettavat sepolle. Toiminnan ohessa seppo tulee seikkailijoille tutuksi.

Jos sammolle ja vartionjohtajalle hengellisten iltahiljentymisten pitäminen tuntuu vieraalta, voi sampo pyytää seurakunnan työntekijää tulemaan yhtenä tai useampana iltana pitämään joukkueelle iltahiljentymisen. Ilta kannattaa aloittaa hetkellä, jossa niin seikkailijat kuin työntekijäkin esittelee itsensä.

Lisää vinkki

Liite