Hän ymmärtää, että olemme kaikki erilaisia, mutta samanarvoisia. Seikkailija huomaa, miten vamman aiheuttamia rajoitteita voidaan vähentää yhteiskunnassa.

Valikko

Elämä vamman kanssa


Tavoite:

Hän ymmärtää, että olemme kaikki erilaisia, mutta samanarvoisia. Seikkailija huomaa, miten vamman aiheuttamia rajoitteita voidaan vähentää yhteiskunnassa.

Kuvaus:

Seikkailija tutustuu ihmiseen, jolla on jokin vamma. Hän selvittää, millaisia apuvälineitä tai -keinoja henkilö käyttää jokapäiväisessä elämässään.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona Vierailukohteessa
Taitoalueet Arjen taidot Moninaisuus Vuorovaikutustaidot
Johtamistaito johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto 1 h
Kasvatustavoitteet Toisten kunnioittaminen
Johtajan tehtävä: Sampo auttaa tapaamisen käytännön järjestelyissä. Sampo ohjaa seikkailijoita huomaamaan, miten monet asiat onnistuvat ihmisiltä vammoista tai rajoitteista huolimatta ja miten tärkeää on huomioida esimerkiksi esteettömät kulkureitit tai muut vastaavat arkielämän helpottajat, joita vammattomat ihmiset eivät välttämättä edes huomaa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Sisu

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Seikkailijat kokeilevat erilaisia apuvälineitä, joita vammaiset käyttävät. Esimerkiksi pyörätuolin voi saada lainaksi terveyskeskuksen apuvälinelainaamosta.

Seikkailijajoukkue tekee tutustumisvierailun erityiskouluun. Seikkailijat tutustuvat erilaisiin erityiskoulun ratkaisuihin kuten hissiin, pulpetteihin ja muihin apuvälineisiin.

Seikkailijajoukkue kutsuu koloiltaan vieraaksi henkilön, jolla on jokin vamma rajoittamassa niin kutsuttua normaalia elämää. Tarkoituksena on, että seikkailijat huomaavat, että vamman kanssa voi elää täysipainoista elämää, vaikka kaikki asiat eivät onnistukaan. Samoin tarkoitus on huomata, miten monet asiat onnistuvat vammasta huolimatta.

Lisää vinkki

Liite