Seikkailija saa pienen kokemuksen siitä, millaista on elää jonkin vamman kanssa.

Valikko

Erityisryhmille sovellettu laji


Tavoite:

Seikkailija saa pienen kokemuksen siitä, millaista on elää jonkin vamman kanssa.

Kuvaus:

Seikkailija kokeilee erilaisia erityisryhmille sovellettuja tai sopivia pelejä, esimerkiksi istumalentopalloa, pyörätuolitanssia, maalipalloa, puhallustikkaa tai bocciaa. Joukkue keksii hyvän tavan pelata tuttua peliä vammaisille sovelletuin säännöin.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Arjen taidot Moninaisuus
Johtamistaito johtamistaito.visiointitaidot johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto 1 h
Kasvatustavoitteet Ryhmässä toimiminen Toisten kunnioittaminen
Johtajan tehtävä: Sampo auttaa valitun lajin pelivälineiden hankkmisessa. Hän ohjaa seikkailijoita tutun pelin tai leikin muunnoksen suunnittelussa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Sisu

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

BOCCIA Bocciaa on pelattu paralympialaisissa jo vuodesta 1984 lähtien. Peliä voi pelata ulkona tai sisällä. Pelivälineet ja kenttä: - 1 valkoinen pallo, joka on pienempi kuin muut pallot. Tämä on maalipallo. - Kahden värisiä palloja, jotka ovat noin petankkikuulan kokoisia. (6 per väri) Kentän koko on virallisesti 6 x 12,5 m, mutta tässä se ei ole niin tarkkaa. Kenttä jakaantuu kolmeen alueeseen: Heittoalue, joka koostuu kuudesta (virallisesti) 1 x 2,5 m:n ruudusta Välialue, jonka yli maalipallo on heitettävä Maalialue Väli- ja maalialueen erottaa toisistaan v:n muotoinen raja, joka kentän keskiviivalla on 1,5 metrin ja sivurajoilla 3 metrin päässä heittoalueesta. Pelin kulku Pelissä pyritään saamaan mahdollisimman monta omaa palloa maalipallon lähelle, lähemmäksi kuin vastustajan paras pallo. Aloittajaksi arvottu joukkue heittää maalipallon maalialueelle sekä myös ensimmäisen pallonsa. Tästä eteenpäin heittovuorossa on se, jonka lähin pallo ei ole lähinnä maalipalloa. Pallot heitetään kentän toisessa päässä heittoalueella olevista ruuduista. Kullakin pelaajalla on erän aikana oma ruutunsa, josta hän heittää ja josta hän pääsääntöisesti ei erän aikana saa poistua. Ns. henkilökohtaisessa pelissä (=joukkueessa vain yksi pelaaja) kummallakin pelaajalla on kuusi palloa, kun taas joukkuepeleissä kullakin pelaajalla on kaksi palloa. Kierroksia pelataan kuusi.

Lisää vinkki

Liite