Seikkailija osaa hälyttää apua. Hän osaa tarttua toimeen isommassakin onnettomuustilanteessa.

Valikko

Ensiapuharjoitus


Tavoite:

Seikkailija osaa hälyttää apua. Hän osaa tarttua toimeen isommassakin onnettomuustilanteessa.

Kuvaus:

Seikkailija osallistuu ensiapuharjoitukseen, jossa potilaita on yhdellä kertaa enemmän kuin yksi tai jonka yhteydessä hän pääsee hoitamaan useamman tyyppisiä vammoja.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Ensiapu
Kesto 1 h
Kasvatustavoitteet Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Sampo ja vartionjohtaja suunnittelevat ensiapuharjoituksen. He voivat toimia itse potilaina tai pyytää paikalle esimerkiksi lippukunnan tarpojia potilaiksi. Sammon ja vartionjohtajan tehtävänä on kouluttautua itse niin, että he osaavat neuvoa seikkailijoita oikeaoppisessa ensiavussa. Tarvittaessa sampo pyytää paikalle jonkun asiantuntijan. Tietoa ensiavun antamisesta saa muun muassa SPR:n nettisivuilta tai osoitteesta www.terveyskirjasto.fi. Sammon tehtävänä on ohjata seikkailijat suhtautumaan harjoitteluun riittävällä vakavuudella. Sampon tehtävänä on huolehtia, että harjoitus myös puretaan, eli oikeaoppinen ensiapu käydään myös lävitse.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Tapaturmat

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Toimiva hätäensiavun harjoittelutilanne on esimerkiksi lavastettu liikenneonnettomuus. Tällöin yksi potilaista voi olla menettänyt tajuntansa, yhdellä olla suuri verenvuoto raajassa ja yhdellä suuri huoli ystävistään. Tärkeintä isommissakin harjoituksissa on opetella toimimaan itse rauhallisesti ja hälyttämään apua sekä estämään lisäonnettomuudet.

Tämä aktiviteetti kannattaa toteuttaa isommalla porukalla kuin oman joukkueen kesken. Lippukunnan johtajat voivat valmistella ensiapuharjoituksen esimerkiksi lippukunnan hätäensiapu-taitomerkkiä tekeville seikkailijoille tai selviytysmistarppoa toteuttaville tarpojille. Harjoitus voi myös olla osa vuoden aikana opittuja taitoja kertaavaa sepeliä.

Lisää vinkki

Liite