Seikkailija tietää mistä löytyvät ensiapuvälineet lippukunnan kololla, veneellä ja kämpällä.

Valikko

Ensiapuvälineet


Tavoite:

Seikkailija tietää mistä löytyvät ensiapuvälineet lippukunnan kololla, veneellä ja kämpällä.

Kuvaus:

Seikkailija oppii tietämään lippukunnan keskeisten paikkojen ensiapuvälineiden sijainnin. Hän tietää pääpiirteissään, mitä tarvikkeita ensiapulaukusta löytyy.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Vesillä
Taitoalueet Ensiapu
Kesto 30 min
Kasvatustavoitteet Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävänä on kertoa seikkailijoille, mistä ensiapuvälineet löytyvät. Sampo rohkaisee seikkailijoita tutkimaan ensiapulaukun sisältöä ja kertoo, mitö milläkin laukun tarvikkeella on tarkoitus tehdä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Tapaturmat

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Seikkailijat saavat ensiapulaukun tutkittavakseen. Sampo muistuttaa seikkailijoita hygienian merkityksestä. Seikkailijoiden tehtävänä on tutkia laukkua ja keksiä jokaisen ensiapulaukun esineen kohdalla sellainen vamma, jonka ensiapuun välinettä tarvitaan.

Ensiapulaukun sisältö on hyvä tarkistaa säännöllisesti. Seikkailijat tutkivat sammon avustuksella, puuttuuko välineistä jokin olennainen väline tai pitääkö jotakin tarviketta hankkia lisää (esimerkiksi desifiointiaineta, laastareita, ensisiteitä ja niin edelleen). Vartio voi yhdessä käydä apteekissa täydentämässä ensiapulaukun sisällön.

Jotta hätätilanteessa ensiapuvälineet löytyisivät nopeasti, kannattaa välineiden sijainti olla hyvin merkitty. Jos kololla, paatilla tai kämpällä ei ole ensiapuvälineillä selkeää paikkaa, voivat seikkailijat etsiä parhaimman paikan välineille ja esimerkiksi merkitä sen kaapin, jossa välineitä säilytetään, punaisella ristillä.

Lisää vinkki

Liite