Seikkailija osaa antaa ensiavun pienille haavoille, rakoille ja hiertymille.

Valikko

Haavat, hiertymät ja rakot


Tavoite:

Seikkailija osaa antaa ensiavun pienille haavoille, rakoille ja hiertymille.

Kuvaus:

Seikkailija kertaa tai tarvittaessa harjoittelee antamaan ensiavun pienille haavoille, rakoille ja hiertymille.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Ensiapu
Kesto 30 min
Kasvatustavoitteet Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Sammon ja vartionjohtajan tehtävänä on kouluttautua itse niin, että he osaavat neuvoa seikkailijoita oikeaoppisessa ensiavussa. Tietoa ensiavun antamisesta saa muun muassa SPR:n nettisivuilta tai osoitteesta www.terveyskirjasto.fi.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Tapaturmat

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Vartio harjoittelee sitomaan haavoja pimeässä. Yksi seikkailijoista kertoo, mihin hänellä on tullut haava ja muiden tehtävänä on antaa pimeässä oikeaoppinen ensiapu.

Yhdestä vartion jäsenestä tehdään muumio oikeilla sidoksilla. Muumio astuu sisään esimerkiksi vanhempainillassa ja huoltajien tehtävänä on arvata vammat sidosten perusteella.

Seikkailijat kertaavat pienen haavan oikeaoppisen ensiavun. He puhdistavat haavan, kuivaavat sen ja laittavat päälle laastarin. Vartio harjoittelee laastarin laittoa myös esimerkiksi sormien nivel- tai haarakohtiin.

Seikkailijat harjoittelevat rakkolaastarin käyttöä. Seikkailijat tutkivat rakkolaastaripaketista kyseisen tuotteen käyttöohjeen ja harjoittelevat toimimaan oikealla tavalla. Sammon kannattaa varata paikalle eri merkken tuotteita, sillä käyttötavat saattavat vaihdella hieman.

Seikkailijat harjoittelevat tekemään sormen, jalkaterän tai käden sidoksia. Ohjeita haavojen sitomiseen löytyy esimerkiksi SPR:n nettisivuilta ja osoitteesta www.terveyskirjasto.fi.

Lisää vinkki

Liite