Seikkailija osaa antaa ensiapua nivelvammoille.

Valikko

Nivelvammat


Tavoite:

Seikkailija osaa antaa ensiapua nivelvammoille.

Kuvaus:

Seikkailija harjoittelee sormen, polven tai nilkan nivelvamman ensiavun.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Ensiapu
Kesto 30 min
Kasvatustavoitteet Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Sammon ja vartionjohtajan tehtävänä on kouluttautua itse niin, että he osaavat neuvoa seikkailijoita oikeaoppisessa ensiavussa. Tietoa ensiavun antamisesta saa muun muassa SPR:n nettisivuilta tai osoitteesta www.terveyskirjasto.fi.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Tapaturmat

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Kun seikkailijat saapuvat kololle, valittaa vartionjohtaja kovasti kipeää nilkkaansa tai muuta vastaavaa paikkaa. Seikkailijoiden tehtävänä on toimia tilanteen vaatimalla tavalla kolon ensiapuvälineiden varassa.

Sampo varaa harjoitukseen mukaan (ideal)siteitä ja kylmäpakkauksia. Seikkailijat kartaavat sammon johdolla nivelvammojen ensiavun ja harjoittelevat tekemään tukevia tukisidoksia eri raajoihin kylmäpussien kera. Jos mahdollista, harjoitelkaa myös kylmäpussin "poksauttamista".

Seikkailijat etsivät netistä tiedon siihen, miten toimitaan nilkan nyrjähdettyä tai sormen väännyttyä. Kun tieto on löytynyt, toimivat seikkailijat ohjeen vaatimalla tavalla.

Jotta Kolmen Koon Sääntö jää seikkailijoille mieleen, tekevät he aiheesta räpin, runon tai huudon. Seikkailijat keksivät itse jonkin hauskan tavan muistaa ohje nivelvammojen ensiavussa.

Lisää vinkki

Liite