Seikkailija osaa kellua selällään.

Valikko

Kelluntaa


Tavoite:

Seikkailija osaa kellua selällään.

Kuvaus:

Seikkailija kelluu selällään vähintään minuutin ajan.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Vesillä Vierailukohteessa
Taitoalueet Arjen taidot
Kesto 15 min
Kasvatustavoitteet Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Johtaja huolehtii turvallisuudesta, jakaa seikkailijat uintipareihin ja sopii joukkueen kanssa uinnin turvallisuussäännöistä jo ennen uintireissua.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Uinti

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Seikkailijat kokeilevat selin kelluntaa (keuhkot täyteen ilmaa hengitystä pidättäen). - kellunta X- /meritähtiasennossa, I-/tikkuasennossa Seikkailijat kokeilevat, kuinka käsien paikan vaihtaminen tai se, että keuhkot ovat tyhjät, vaikuttaa kelluntaan.

X-asennon harjoittelun voi aloittaa esimerkiksi niin, että kaveri kannattelee kellujaa kantapäistä tukien. Sitten kun kelluja on uskaltanut laskea korvansakin veteen ja on niska suorana vedessä, kannattelija voi irrottaa otetta vähitellen. Oman keskivartalon kannattelu on tärkeää oppia. Toinen tapa harjoitella (varsinkin jos seikkailija ei ihan uskalla laittaa korvia veteen) on, että sampo kannatelee seikkailijaa hartioiden alta. Sampo seisoo seikkailijan takana ja pyytää seikkailijaa kallistamaan päätään taakse päin niin, että hän katsoo sampoa silmiin. Näin seikkailijan keho melkein vahingossa on oikeassa asennossa eikä peppu vajoa kohti pohjaa.

Lisää vinkki

Liite