Seikkailija osaa sukeltaa.

Valikko

Syvyyssukellus


Tavoite:

Seikkailija osaa sukeltaa.

Kuvaus:

Seikkailija harjoittelee syvyyssukellusta.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Vesillä Vierailukohteessa
Taitoalueet Arjen taidot
Kesto 15 min
Kasvatustavoitteet Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Johtaja huolehtii turvallisuudesta, jakaa seikkailijat uintipareihin ja sopii joukkueen kanssa uinnin turvallisuussäännöistä jo ennen uintireissua.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Uinti

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Aarrejahti Jos sukellettavia esineitä on tarpeeksi monta, sampo heittää niitä altaaseen ja seikkailijat sukeltavat niitä ylös. Aina kun seikkailija on löytänyt kolme samanväristä (tai eri väristä riippuen renkaiden väreistä), hän vie aarteensa sammolle, joka heittä ne uudestaan seikkailijoiden poimittavaksi. Leikki on hyvä aloittaa matalammassa vedessä (vyötärön tai rinnan korkuisessa vedessä). Vähitellen voidaan sitten siirtää leikki syvempään veteen, missä seikkailijat eivät yletä enää jaloilla pohjaan.

Vesipumppuleikki: Pari ottaa toisiaan käsistä kiinni ja seisoo kasvot vastakkain noin rinnan korkuisessa vedessä. Toinen parista sukeltaa pohjaan kyykkyyn. Heti kun pari on pohjassa, pinnalle jäänyt pari vetää parinsa kohtisuoraan ylös vedestä sukeltaen itse samalla pohjaan. Toinen parista nousee vedon ansiosta pinnalle ja alkaa heti vetää pariaan pohjasta ylös - joutuen itse jälleen uppeluksiin. Tätä voi jatkaa niin kauan, kunnes kaikki ovat tottuneet veden pärskintään ja nopeaan hapenottoon.

Jos lapsi ei halua laittaa kasvojaan veteen, aluksi on hyvä aloittaa kevyesti totuttelemaan veteen. Perunan keittoa Puhalletaan veteen niin, että vesi kuplii kuin keittäessä perunoita. Maalaaminen Vedellä maalataan vaikka nenänpää vihreäksi, korvat sinisiksi, posket punaisiksi jne. Lopuksi kun koko kasvot on maalattu, maalit pitää tietysti pestä pois (runsaalla vedellä). Kasvonosan maalaaminen voi myös tapahtua kastamalla se veteen (nenänpää, toinen korva, toinen korva, otsa, toinen poski jne.)

Sukeltamista voi harjoitella esimerkiksi poimimalla esineitä eri syvyyksistä. Seikkailijat voivat myös kokeilla, pääsevätkö he pohjaan istumaan tai makamaan selällään. Useissa uimahalleissa saa lainata renkaita sukellusharjoituksiin. Järvessä ja merenrannalla on ehkä parempi, että seikkailija nostaa pohjasta kiven tai hiekkaa, koska sameassa vedessä sukellettavia esineitä katoaa helposti.

Lisää vinkki

Liite