Seikkailija osaa laittaa kameran käyttövalmiuteen ja ottaa kuvat kamerasta käyttöön.

Valikko

Kameran käyttö


Tavoite:

Seikkailija osaa laittaa kameran käyttövalmiuteen ja ottaa kuvat kamerasta käyttöön.

Kuvaus:

Seikkailija opettelee vaihtamaan filmin tai muistikortin sekä akun tai pariston kameraan. Hän harjoittelee siirtämään kuvat kamerasta tietokoneelle tai kehitykseen.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Arjen taidot
Johtamistaito johtamistaito.organisointitaidot
Kesto 30 min
Kasvatustavoitteet Itsetuntemus
Johtajan tehtävä: Sampo ja vartionjohtajat neuvovat seikkailijoita heidän kokeillessaan kameran valmistelua. Johtajat ohjaavat seikkailijoita kuvien siirtämisessä koneelle tai filmin viemisessä kehitykseen.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Valokuvaus

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Parhaiten kameran käyttö tulee tutuksi, jos sampo kutsuu koloiltaan mukaan valokuvausta harrastavan henkilön. Aktiiviharrastaja tai esimerkiksi paikallisen valokuvauskerhon jäsen osaa usein kertoa kamerasta monia tietoja sekä ohjata seikkailijoita löytämään omista kameroistaan vastaavat asiat ja säädöt.

Jos vierasta ei paikalle saada, löytyy netistä lukuisia sivustoja aloitteville valokuvaajille. Sampo tai vartionjohtaja voi perehtyä sivustoihin etukäteen tai seikkailijat jakautuvat ryhmiin ja jokainen ryhmä opiskelee sekä opettaa muille jonkin asian. Sammon tulee tutustua etukäteen sivustoihin, jotta hän osaa neuvoa seikkailijat oikeisiin osoitteisiin.

Lisää vinkki

Liite