Seikkailija tuntee varainhankintakampanjan taustat ja merkityksen.

Valikko

Keräyskohde


Tavoite:

Seikkailija tuntee varainhankintakampanjan taustat ja merkityksen.

Kuvaus:

Seikkailija tutustuu varainhankintakampanjan taustoihin ja merkitykseen. Merkitystä pohditaan sekä seikkailijajoukkueen, lippukunnan että kampanjan kannalta (esimerkiksi osallistuminen Yhteisvastuukeräykseen ja tutustuminen sen tuotoilla tuettavaan kohteeseen tai osallistuminen adventtikalenterikampanjaan, kalenteriperinteeseen ja lippukunnan keräyskohteeseen).

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Palvelu Talous Vaikuttaminen Varainhankinta Yhdistystoiminta
Kesto 1 h
Kasvatustavoitteet Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävänä on auttaa seikkailijoita pohdinnoissa eteenpäin. Sampo esittää seikkailijoille johdatteleva entä jos -kysymyksiä. Hän tutustuu etukäteen varainhankintakampanjan keräyskohteeseen ja opettaa saman tiedon myös vartionjohtajille.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Varainhankinta

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Seikkailijat valmistelevat lippukunnan tilaisuuteen esittelyn keräyskohteesta. Esittely voi olla esimerkiksi pieni elokuva, näytelmä tai kuvaesitys, jonka avulla seikkailijat saavat kerrottua, mihin keräystuotot menevät.

Entä jos? Seikkailijat pohtivat varainhankinnan merkitystä kyseiselle projektille. He kirjoittavat tarinan tai näyttelevän näytelmän siitä, millaista olisi, jos rahaa kyseisessä tapauksessa ei olisikaan. Millaista oisi elämä Yhteisvastuukeräyksen kohdemaassa tai miten lippukunnan vene pärjäisi ilman huoltoon tarkoitettuja varoja?

Seikkailijat valmistavat kolon seinälle julisteen, jossa he esittelevät koko lippukunnalle keräyskohdetta ja sen merkitystä toiminnalle.

Lisää vinkki

Liite