Seikkailija osaa toimia myynti-/keräystilanteessa ja antaa tarvittaessa rahasta takaisin.

Valikko

Myyntitilanne


Tavoite:

Seikkailija osaa toimia myynti-/keräystilanteessa ja antaa tarvittaessa rahasta takaisin.

Kuvaus:

Seikkailija harjoittelee kohteliasta käytöstä, rahankäyttöä sekä opettelee tuntemaan myytävien tuotteidensa taustat ja hinnat.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Arjen taidot Talous Varainhankinta Vuorovaikutustaidot
Johtamistaito johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto 30 min
Kasvatustavoitteet Ihmissuhteet
Johtajan tehtävä: Sampo ohjaa seikkailijoita harjoittelussa sekä antaa vinkkejä myynti-/keräystilanteisiin. Tarvittaessa sampo opettaa seikkailijaa antamaan rahasta takaisin.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Varainhankinta

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Seikkailijat harjoittelevat myynti- tai keräyspuhetta pareittain. Toinen parista on asiakas, toinen puolestaan myyjä/kerääjä, jonka tehtävänä on esitellä myytävä tuote tai keräyskohde asiakkaalle.

Sampo voi pyytää koloiltaan paikalle seikkailijoille vieraampia henkilöitä, joiden kanssa seikkailijat voivat harjoitella myynti-/keräystilannetta. Paikalle voi tulla esimerkiksi lippukunnan muuta johtajistoa tai lippukunnan äitikerho.

Jos rahasta takaisin antaminen on seikkailijoille vierasta, kannattaa sitä harjoitella oikeille tai oikeita muistuttavilla rahoilla. Seikkailijat ostavat toinen toisiltaan leikisti myytäviä tuotteita ja harjoittelevat samalla rahasta takaisin antamista. Sammon on hyvä muistuttaa myös kohteliaasta kielenkäytöstä myyntitilanteessa.

Lisää vinkki

Liite