Seikkailija osaa kertoa myymästään tuotteesta. Seikkailija tuntee olonsa varmaksi myyntitilanteessa.

Valikko

Myyntituote


Tavoite:

Seikkailija osaa kertoa myymästään tuotteesta. Seikkailija tuntee olonsa varmaksi myyntitilanteessa.

Kuvaus:

Seikkailija tutustuu myytävään tuotteeseen, esimerkiksi adventtikalenteriin, myyjäispöytään tai muuhun vastaavaan lippukunnan varainhankintamuotoon.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Rohkeus Varainhankinta Vuorovaikutustaidot
Kesto 30 min
Kasvatustavoitteet Itsetuntemus
Johtajan tehtävä: Sampo hankkii paikalle myytävien tuotteiden esittelykappaleet. Hän opastaa vartionjohtajaa ja seikkailijoita selvittämään myytävän tuotteen ominaisuuksia. Sampo ohjaa ja opastaa hahmottamaan myyntitilanteen kannalta olennaiset asiat tuotteesta.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Varainhankinta

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Hankala asiakas. Yksi vartion jäsenistä esittää hankalaa asiakasta, jolle muu vartio pyrkii myymään varainhankintatuotteen tai jonka varti pyrkii saamaan lahjoittamaan keräykseen rahaa. Seikkailijoiden tehtävänä on perustella mahdollisimman hyvin oma keräyskohde. Hankalana asiakkaana voi toimia myös vartionjohtaja tai sampo itse.

Seikkailijat tutustuvat sammon johdolla adventtikalenterien historiaan. Seikkailijat selvittävät vartioissa muun muassa, kuinka kauan kalenteria on myyty, millaisia tarinoita/kuvia siinä on ollut, ja pohtivat yhdessä, mitä tarkoittaa adventti.

Jos myytävänä tuotteena on adventtikalenteri, vartio tekee tutkimustehtäviä kalenteripakkauksesta. Johtaja valmistelee etukäteen muutamia kysymyksiä, joihin seikkailijoiden on löydettävä vastaukset kalenteripaketista. Kysymyksinä voi olla esimerkiksi, mitä kalenterin ostaja saa kaupanpäällikseksi, paljonko kalenteri maksaa, kenelle kalenterin tuotto menee ja niin edelleen. Kun idea on muutaman esimerkiksi jälkeen selvillä, voivat seikkailijat itse keksiä kysymyksiä. Tutkimustehtävät voi tehdä myös kilpailuna.

Vartio näyttelee mahdollisimman montaa myytävän tuotteen ostajaa. Esimerkiksi adventtikalenterin voi ostaa vaikkapa vanha mummo omaksi virkistyksekseen, tokaluokan opettaja luokan seinälle tai seurakunnan kirkkoherra partiolippukuntaa kannattaakseen.

Lisää vinkki

Liite