Seikkailija tietää, kenen kanssa lippukunta tekee varainhankintayhteistyötä.

Valikko

Varainhankintayhteistyö


Tavoite:

Seikkailija tietää, kenen kanssa lippukunta tekee varainhankintayhteistyötä.

Kuvaus:

Seikkailija tutustuu tahoihin, joiden kanssa lippukunta tekee varainhankintaa. Tahoja voi olla esimerkiksi seurakunta, kunta tai toinen paikallinen harrastusseura.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona Vierailukohteessa
Taitoalueet Talous Vaikuttaminen Varainhankinta Yhdistystoiminta
Kesto 1 h
Kasvatustavoitteet Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävänä on tutustua etukäteen varainhankinnan yhteistyökumppaneihin. Sampo voi myös kutsua heitä vieraaksi koloiltaan.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Varainhankinta

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Sampo kutsuu paikalle edustajan tai edustajia niistä tahoista, joiden kanssa tai hyväksi lippukunta tekee varainhankintayhteistyötä. Kutsuttuna voi olla esimerkiksi seurakunnan Yhteisvastuukeräyksestä vastaava henkilö, SPR:n edustaja, lippukunnan tukiyhdistyksen puheenjohtaja ja niin edelleen. Vierailijoita voi pyytää valmistelemaan pienen puheenvuoron siitä, mihin varoja käytetään, ja myös seikkailijoiden etukäteen valmistelemille tai tilanteessa esiinnouseville kysymyksille on hyvä jättää tilaa.

Joukkue vierailee siinä kohteessa, jonka kanssa yhteistyötä tehdään. Vartio menee tutustumaan esimerkisi kunnantalolle ja pyytää samalla kunnan edustajaa kertomaan, millä perusteilla avustuksia eri tahoille annetaan. Joukkue voi myös käydä esimerkisi SPR:n toimitiloissa ja pyytää yhdistyksen jäsentä kertomaan, mitä kaikkea vaikkapa Nälkäpäiväkeräyksen rahoilla tehdään Suomessa ja ulkomailla.

Lisää vinkki

Liite