Seikkailija kierrättää.

Valikko

Jätehuolto


Tavoite:

Seikkailija kierrättää.

Kuvaus:

Seikkailija tutustuu kotiseutunsa jätehuoltomääräyksiin. Hän suunnittelee ja toteuttaa niiden mukaisen lajittelusysteemin kololle, kotiin, kesämökille tai lippukunnan kämpälle.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Arjen taidot Kestävä kehitys Organisointitaidot
Johtamistaito johtamistaito.organisointitaidot
Kesto muutama tunti
Kasvatustavoitteet Vastuu elinympäristöstä
Johtajan tehtävä: Sampo opastaa ja ohjaa seikkailijaa ottamaan selville, mihin mikäkin asia kuuluu lajitella. Sampo ohjaa seikkailijaa jätehuoltopisteen rakentamisessa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Vastuullinen kuluttaja

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Seikkailija rakentaa kotiin, kololle, lippukunnan kämpälle tai muuhun vastaavaan paikkaan kierrätyspisteen. Seikkailijat miettivät yhdessä koloillassa, millainen kierrätyspiste voisi olla. He esimerkiksi pohtivat, minkä kokoinen astia on hyvä millekin jätteelle.

Seikkailijat etsivät netistä kunnan jätehuoltomääräykset tai vierailevat kunnan kaatopaikalla tai kierrätyspisteessa. He perehtyvät siihen, mitä kunnassa pystyy kierrättämään ja minne mikäkin jäte kuuluu toimittaa oikeaoppisesti.

Hakusanoilla kierrätys tai kierrätys ja peli tai tehtäviä löytyy lukuisia vinkkejä erilaisiin kierrätysaiheisiin sivustoihin, jotka on suunnattu lapsille. Sampo voi valita niistä omalle ryhmälle sopivia sivuja tutustuttavaksi.

Lisää vinkki

Liite