Seikkailija tietää, mitä tietoja lankakerän vyötteessä on ja osaa valita sopivan virkkuukoukun tai sopivia neulepuikkoja.

Valikko

Lankakerän vyöte


Tavoite:

Seikkailija tietää, mitä tietoja lankakerän vyötteessä on ja osaa valita sopivan virkkuukoukun tai sopivia neulepuikkoja.

Kuvaus:

Seikkailija selvittää, mitä tietoja lankakerän vyötteessä on ja miten langan paksuus vaikuttaa virkkuukoukun tai neulepukkojen valintaan.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Kädentaidot
Kesto 30 min
Kasvatustavoitteet Itsetuntemus
Johtajan tehtävä: Sampo auttaa seikkailijoita löytämään tärkeimmät tiedot.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Virkkaus ja neule

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Yhdistä oikein viesti. Vartiot saavat erilaisia lankakeriä (tai vain lankakerien vyötteitä) vähintään yhtä monta kuin vartiossa on jäseniä. Huoneen toiseen päähän laitetaan kasa virkkukoukkuja ja neulepuikkoja. Vartiosta yksi jäsen kerrallaan juoksee yhden lankakerän kanssa virkkuukoukku/neulepuikkokasan luokse ja yrittää löytää oikeankokoisen koukun/puikon. Nopein vartio saa ensin valita, millä langalla neuloo/virkkaa.

Seikkailijavartiot tutustuvat erilaisiin lankakeriin ja tutkiskelevat vyötteiden tekstejä. Vartio miettii, mitkä tiedot ovat vartion mielest tärkeimpiä ja mihin tietoja tarvitaan. Lopuksi joukkue käy läpi kaikki vartioiden vastaukset ja sampo kertoo tarvittaessa lisää.

Lisää vinkki

Liite