Seikkailija osaa pakata oikeat varusteet talvileirille.

Valikko

Talvileirin varusteet


Tavoite:

Seikkailija osaa pakata oikeat varusteet talvileirille.

Kuvaus:

Seikkailija laatii varusteluettelon leiriä varten yhdessä joukkueen kanssa ja vertaa omaa luetteloaan mahdolliseen leirikirjeen listaan.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kämpällä Kololla
Taitoalueet Arjen taidot Itsestä huolehtiminen Retkeily
Johtamistaito johtamistaito.itsensa-johtamisen-taidot
Kesto 1 h
Kasvatustavoitteet Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Sampo ohjeistaa seikkailijoita mukaan tarvittavissa tavaroissa. Hän johdattelee seikkailijat huomaamaan, miksi erilaisia varusteita tarvitaan mukana ja miksi tietyt asiat kannattaa jättää kotiin.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Talvileiri

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Sampo sanoo ääneen varusteita. Seikkailijat osoittavat, onko varuste heidän mielestään tärkeä vai ei liikkumalla turha-tärkeä akselilla mielestänsä sopivaan kohtaan (esim. huoneen toinen seinusta on tärkeä ja toinen turha, voi myös asettua kahden ääripään väliin). Mietitään yhdessä miksi jotkin asiat ovat tärkeitä, mihin niitä tarvitaan ja miksi joitain asioita ei kannata ottaa mukaan.

Seikkailijat pakkaavat talvileirile mukaan tulevat rinkkansa kotona ja ottavat ne mukaan koloiltaan. Koloillassa rinkat puretaan ja tutkitaan, mitä kukakin on pakannut. Onko jollakulla turhia varusteita? Entä puuttuuko jokin törkeä asia? Voisiko jotakin tavaraa käyttää kaverin kanssa yhdessä? Jokainen seikkailija kirjoittaa itselleen varusteluettelon koloillan päätteeksi.

Jokainen seikkailija kirjoittaa paperille listan niistä varusteista, joita hän aikoo talvileirille ottaa mukaan. Listat käydään lävitse, ylimääräiset tavarat karsitaan ja puutteet listassa korjataan.

Lisää vinkki

Liite