Seikkailija tuntee partion tapoja ja osallistuu joukkueensa historian tallentamiseen.

Valikko

Viiri ja päiväkirja


Tavoite:

Seikkailija tuntee partion tapoja ja osallistuu joukkueensa historian tallentamiseen.

Kuvaus:

Seikkailijat valmistavat joukkueelleen viirin tai päiväkirjan. Mikäli viiri ja päiväkirja siirtyy joukkueelle perintönä, voi joukkue valmistaa jotakin muuta omaa, esimerkiksi arkun, säästölippaan, telineen aktiviteettikorttien säilytystä varten, avaimenperän, maskotin tai virallisen leimasimen.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kämpällä Kololla
Taitoalueet Kädentaidot Luovuus Partiokulttuuri
Johtamistaito johtamistaito.visiointitaidot johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto pitkäkestoinen
Kasvatustavoitteet Ryhmässä toimiminen Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Vartion viirin ja päiväkirjan suunnittelu kannattaa tehdä aikaisemmassa kokouksessa kuin toteutus, jotta sampo ennättää hankkia paikalle tarvittavat välineet. Sammon tehtävänä on auttaa vartiota suunnittelussa esimerkiksi kertomalla ja näyttämällä esimerkkejä muiden ryhmien vastaavista tunnuksista. Tarvittaessa työn vaikeimmat osuuden voidaan jättää sammon tehtäväksi, mutat parempi on, jos seikkailijat saavat tehdä tunnuksensa itse. Johtajan on myös huolehdittava koloillan suunnittelusta. Sekä viirin että päiväkirjan askartelu vie aikaa, joten sammon tulee kokousta suunnitellessa miettiä ajankäyttöä tarkasti. Kymmenen seikkailijaa ei voi työskennellä yhtäaikaa saman viirin kimpussa. Jos joukkue työstää sekä viiriä että päiväkirjaa, kannattaa työt jakaa ehkä esimerkiksi kahdelle vartiolle.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Tervetuloa

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Viiri tehdään yleensä nahasta, mutta se on aika kallista. Tärkeintä on, että materiaali on kestävää. Pienet nahkapalat ovat halvempia ja niitä voi ommella yhteen. Markiisi- tai farkkukangas sopii myös hyvin. Jos vartiolla on eläimen nimi, voi viiriä koristella eläimen hännällä tai sarvipalalla. Viirin reunoihin voi tehdä reikiä ja niiden läpi punotaan nahkanauha. Viiriin voi myös nitoa leirimerkkejä. Lähde: Scouterna

Lisää vinkki

Liite