Seikkailija osaa pakata oikeat varusteet vaellukselle.

Valikko

Koepakkaus


Tavoite:

Seikkailija osaa pakata oikeat varusteet vaellukselle.

Kuvaus:

Seikkailija koepakkaa rinkkansa. Seikkailija kiinnittää huomiota rinkan painoon ja miettii, mitä vielä voisi jättää pois.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kämpällä Kololla Kotona Metsässä Ulkona
Taitoalueet Arjen taidot Itsestä huolehtiminen Retkeily
Johtamistaito johtamistaito.itsensa-johtamisen-taidot
Kesto 1 h
Kasvatustavoitteet Itsetuntemus Luontosuhde Osaaminen ja ongelmanratkaisu Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Sampo on yhteydessä seikkailijoiden koteihin ja kertoo kotiväelle, mitä aktiviteetissa on tarkoitus tehdä. Sampo auttaa seikkailijaa säätämään rinkan säädöt sopiviksi. Hän ohjeistaa seikkailijoita mukaan tarvittavissa tavaroissa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Vaellus

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Jos täyden rinkan kanssa koloiltaan tuleminen osoittautuu hankalaksi, voidaan aktiviteetti toteuttaa myös paperilla. Jokainen seikkailija kirjoittaa paperille listan niistä varusteista, joita hän aikoo vaellukselle ottaa mukaan. Listat käydään lävitse, ylimääräiset tavarat karsitaan ja puutteet listassa korjataan.

Joukkue sopii edellisellä kerralla, että jokainen seikkailija miettii viikon aikana, mitä varusteita vaelluksella tarvitaan. Kukin pakkaa oman rinkkansa omien mietintöjensä pohjalta ja tulee pakatun rinkan kanssa koloiltaan. Koloillassa rinkat puretaan ja tutkitaan, mitä kukakin on pakannut. Onko jollakulla turhia varusteita? Entä puuttuuko jokin törkeä asia? Voisiko jotakin tavaraa käyttää kaverin kanssa yhdessä? Jokainen seikkailija kirjoittaa itselleen varusteluettelon koloillan päätteeksi.

Lisää vinkki

Liite