Seikkailija osaa huolehtia omista varusteistaan.

Valikko

Omien varusteiden huolto


Tavoite:

Seikkailija osaa huolehtia omista varusteistaan.

Kuvaus:

Seikkailija huoltaa omat varusteensa vaelluksen jälkeen ja pohtii rinkkaa purkaessaan, mitä tavaroita ei käyttänyt.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kämpällä Kololla Kotona
Taitoalueet Itsestä huolehtiminen Retkeily
Johtamistaito johtamistaito.itsensa-johtamisen-taidot
Kesto 1 h
Kasvatustavoitteet Osaaminen ja ongelmanratkaisu
Johtajan tehtävä: Sampo ohjeistaa etukäteen koteja aktiviteetista. Hän ohjaa seikkailijaa pohdinnoissa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Vaellus

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Omat varusteet Vartio tietää, miten makuupussi pakataan ja miten sitä kannattaa säilyttää. Vartio testaa eri materiaalien kuivatusta. Millainen materiaali kuivuu parhaiten leiriolosuhteissa? Vartio pystyttää tavaroiden kuivausta varten leirille kuivausteltan. Vartio selvittää millaiseen paikkaan kuivausteltan voi pystyttää ja kuinka lähellä muita telttoja se saa olla.

Sampo informoi koteja etukäteen siitä, että rinkan purkaminen jätetään seikkailijan omaksi tehtäväksi. Seikkailija purkaa rinkkansa ja huolehtii samalla varusteiden huollosta, esimerkiksi makuupussin tuuletuksesta, varusteiden pesemisestä ja kuivatuksesta ja niin edelleen. Tehtävät huoltotoimenpiteet on hyvä käydä yhdessä lävitse ennen kotiinlähtöä vaelluksella, jotta ne ovat mielessä kotiin palattua. Seuraavan viikon koloillassa voidaan sammon johdolla käydä lävitse, miten huoltotoimenpiteet onnistuivat.

Seikkailija kirjoittaa rinkkaa purkaessaan muistiin, mitkä varusteet olivat vaelluksella turhia. Lista otetaan mukaan seuraavaan koloiltaan. Koloillassa pohditaan yhdessä, olivatko tavarat oikeasti turhia vai olisiko niitä voitu tarvita toisenlaisissa olosuhteissa. Seikkailijan kannattaa tämän perusteella muokata omaa vaellusvarusteluetteloaan, jotta seuraavalla kerralla luettelo on entistä parempi.

Lisää vinkki

Liite